04-03-19

2019-03-04 21:34

Η διόρθωση η οποία περιμέναμε και για την οποία μας είχαν προϊδεάσει όλα τα μεσοπρόθεσμα σενάριά μας, τελικά έκανε την εμφάνισή της στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Η σημερινή συνεδρίαση όχι μόνο έφερε τους δείκτες κάτω από τις αντιστάσεις των 790 και 1860 μονάδων αλλά μας έδωσε και ένα αξιόπιστο αντιστρεπτικό σχηματισμό "μαύρο καπάκι" που δεν αφήνει αμφιβολία ότι μπροστά μας έχουμε μια καθοδική κίνηση.

Το ζητούμενο είναι, όχι αν βρισκόμαστε σε βραχυπρόθεσμη καθοδική κίνηση (για μας είναι γεγονός) αλλά το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή. Και εδώ έρχονται τα ευχάριστα νέα. Πλέον η αγορά έχει στηρίξεις που μπορούν να γυρίσουν και πάλι την τάση σε ανοδική. 

Πρώτη και σημαντικότερη στήριξη ο 200άρης που τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην περιοχή των 1805 και 685 μονάδων και συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι ο λόγος που θα γυρίσει την αγορά ανοδικό.

Δεύτερη και επίσης σημαντική στήριξη οι 1750 και 665 μονάδες. Προς το παρόν δεν θεωρούμε ότι η αγορά θα επιταχύνει τόσο καθοδικά ώστε να φτάσει μέχρι εκεί. Ακόμη και αν το κάνει δεν χαλάει η μεσοπρόθεσμη ανοδική προοπτική. Μόνο η διάσπαση αυτής της στήριξης χαλάει τη Long διάθεση (δες μεσοπρόθεσμα σενάρια).

Η αγορά έχει δείξει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερη ανοδική δυναμική. Αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή μας, καθώς μπορεί η διόρθωση που άρχισε σήμερα, να τελειώσει πολύ πιο σύντομα και πολύ ψηλότερα από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ακόμη και στο αυριανό χαμηλό.

 Για μας, σε κάθε περίπτωση, η διόρθωση θα έχει τελειώσει στην υπέρβαση των 1860 και 709 μονάδων και το τέλος θα έχει επιβεβαιωθεί με επίτευξη νέου τοπικού υψηλού.