04-09-18

2018-09-04 22:17

Η αγορά δείχνει ότι πιέζεται από τον τραπεζικό κλάδο που βρίσκεται σε πτώση. Ως συνέχεια του χθεσινού σχολίου που αφορούσε γενικά τον τραπεζικό δείκτη σήμερα θα δούμε μία μία τις τραπεζικές μετοχές. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το σύστημά μας GSS μας κρατάει σταθερά εκτός και ότι  σημερινή ανάλυση αφορά αποκλειστικά την αναζήτηση πιθανών στηρίξεων που θα δώσουν αντίδραση και όχι την αναζήτηση σημείων ανοίγματος μεσοπρόθεσμων long θέσεων.

Νέο χαμηλό κλείσιμο και απουσία στηρίξεων. Δεν υπάρχει κάτι που τεχνικά θα εμποδίσει τη μετοχή να φτάσει στο χαμηλό του Νοεμβρίου του 2017. Από εκείνη την περιοχή περιμένουμε ανοδική αντίδραση. 

Το μεγάλο ερωτηματικό και η χειρότερη μετοχή όλων αφού ήδη έφτασε στο χαμηλό του Νοεμβρίου του 2017. Αν το διασπάσει καθοδικά ίσως να χάσει και τα 2€. Αντίδραση τώρα ή ποτέ. Αξίζει το ρίσκο;

Η ΕΥΡΩΒ δεν έχει πετύχει ούτε νέο χαμηλό κλέισιμο αλλά ούτε έχει πλησιάσει το χαμηλό του Νοε 2017. Η καλύτερη διαγραμματικά όλων εκτός και άν πετύχει νέο χαμηλό κλέισιμο. Στην περίπτωση αυτή μάλλον θα "βουτήξει" να μοιάσει  στις άλλες και να πλησιάσει τα 0,55€

Και η τελευταία ΠΕΙΡ με διαγραμματική εικόνα που μοιάζει με αυτή της ΑΛΦΑ. Νέο χαμηλό κλείσιμο και σχετικά κοντά στο χαμηλό του Νοεμβρίου του 2017.

Πως μπορούμε να ερμηνεύσουμε και το κυριότερο να εκμεταλλευτούμε την εικόνα των τραπεζών; Το ιδανικό θα ήταν να κρατήσει η ΕΤΕ το χαμηλό (να αντιδράσει δηλαδή από αύριο ανοδικά) και να ψαρέψουμε στα χαμηλά ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ στην περιοχή 1,35 και 2,00- 2,05 αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρξει άμεσο βραχυπρόθεσμο κέρδος ακόμη και 20% σε μια εβδομάδα. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο.