07-03-19

2019-03-07 21:00

Μεταφέρουμε από το χθεσινό σχόλιο:

"Πιθανή εξέλιξη της κίνησης της τιμής του FTSE25 είναι σε πρώτη φάση δοκιμή της αντίστασης στις 1860 μονάδες, και στη συνέχεια καθοδικό γύρισμα προς τον 200άρη. Μετά την προσέγγιση ή την επαφή με το 200άρη (επιβεβαίωση υπέρβασης) νέο ανοδικό γύρισμα, νέο υψηλό και επίτευξη του στόχου των 1950 μονάδων. Φυσικά αυτή η εξέλιξη είναι απλά ένα πιθανό σενάριο. Παρακολουθούμε καθημερινά και επανεκτιμούμε ανάλογα με την εξέλιξη."

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την εκτίμησή μας ότι η διόρθωση είναι σε εξέλιξη  και μάλιστα, μέχρι στιγμής, όπως ακριβώς την περιμένουμε:

α. σε πρώτη φάση δοκιμή της αντίστασης στις 1860 μονάδες  ......έγινε

β. στη συνέχεια καθοδικό γύρισμα  ......έγινε

γ. προς τον 200άρη  ......αναμένεται

δ. μετά την προσέγγιση ή την επαφή με το 200άρη νέο ανοδικό γύρισμα  ......

ε. νέο υψηλό ......

στ. επίτευξη του στόχου των 1950 μονάδων ......

Από τα βήματα που έχουμε προβλέψει έγιναν τα δύο πρώτα στη σημερινή συνεδρίαση. Πιθανόν να γίνουν και όλα τα υπόλοιπα. Αν όχι, όπως πάντα τονίζουμε: " Παρακολουθούμε καθημερινά και επανεκτιμούμε ανάλογα με την εξέλιξη."

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι στην παρούσα φάση εστιάζουμε στην λιαν βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά της αγοράς, δεδομένου ότι μεσοπρόθεσμα  έχουμε χαρακτηρίσει την τρέχουσα κίνηση ως διόρθωση με ελάχιστο κάτω όριο τις 1750 και 664 μονάδες σε FTSE25 και ΓΔ  αντίστοιχα που προς στιγμή φαίνεται ότι η αγορά δεν θα προσεγγίσει και θα ολοκληρώσει την διόρθωση ψηλότερα.