07-07-17

2017-07-08 19:33

Η εκτίμησή μας δικαιώθηκε πλήρως. 

Τον Ιανουάριο, με το ΓΔ γύρω στις 650 μονάδες, με τις ειδήσεις να μην είναι θετικές (καθυστέρηση αξιολόγησης, νέες απαιτήσεις των δανειστών) τολμήσαμε να ανοίξουμε τη χρονιά με μια αισιόδοξη πρόβλεψη. Η πρόβλεψή μας αυτή δεν ήταν αόριστη, είχε στόχο συγκεκριμένο και μάλιστα με τεχνική αιτιολόγηση. Ο σχηματισμός ανάποδου ΩΚΩ είχε ολοκληρωθεί από το Νοέμβριο του 2016 και ο στόχος του ήταν στις 845 μονάδες....... 30% ψηλότερα.

Την περασμένη εβδομάδα ο στόχος έγινε πραγματικότητα.

Δεν θα μείνουμε φυσικά στους πανηγυρισμούς της επιτυχίας της πρόβλεψής μας.

Θα κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση του τι περιμένουμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στο πρώτο και πιο πιθανό σενάριο που παρουσιάζεται διαγραμματικά παραπάνω περιμένουμε τον προσωρινό τερματισμό της ανοδικής τάσης στην περιοχή 845-885 μονάδες εντός του τρέχοντος μήνα και στη συνέχεια την εμφάνιση μιας αξιόλογης διορθωτικής κίνησης  προς την περιοχή των 720-780 μονάδων.

Το πού ακριβώς θα φτάσει θα εξαρτηθεί από την ειδησιογραφία και άλλες συνθήκες της αγοράς που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν από τώρα. Τεχνικά αναμένεται να τερματιστεί ή στον SMA40W (κόκκινο) ή στην Βασική γραμμή στήριξης BSL. H στήριξη του ΓΔ και η αντιστροφή της τάσης ξανά σε ανοδική δεν μπορεί από τώρα να προσδιοριστεί χρονικά με ακρίβεια. Αναμένεται πάντως περίπου στον Οκτώβριο.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μια ανοδική κίνηση προς τις 1000-1050 μονάδες όπου και θα ολοκληρωθεί το τρέχον μεσοπρόθεσμο ανοδικό σκέλος (περίπου στο πρώτο τρίμηνο του 2018).

Παραλλαγές αυτού του σεναρίου υπάρχουν και θα εξεταστούν αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς. Σε πρώτη φάση προσοχή χρειάζεται στο γύρισμα στην περιοχή 845-865 που αν δεν έρθει ενεργοποιεί σενάριο που θα φέρει άμεσα τις 1000 μονάδες αλλά ακόμη αυτό είναι λιγότερο πιθανό. 

Σε κάθε περίπτωση η επιβεβαίωση του πρώτου ή του δευτερου σεναρίου αποκλείει για το ορατό μέλλον (10 χρόνια???) την πιθανότητα να σημειωθεί νέο χαμηλό  στην Ελληνική αγορά

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!