07-09-18

2018-09-08 20:01

Για τα μεσοπρόθεσμα σενάρια που έχουμε καταρτίσει έχουμε αναφερθεί με εκτενείς αναλύσεις σε προηγούμενα σχόλια που είναι διαθέσιμα σε αυτή τη σελίδα. Στο σημερινό σχόλιο δεν θα αναλύσουμε τα διάφορα σενάρια. Θα κάνουμε μια απλή διαγραμματική αναφορά και θα εστιάσουμε στο τί μπορούμε να περιμένουμε από την αγορά στο εγγύς μέλλον.

Η περίπτωση ZIG-ZAG

Το χειρότερο σενάριο

Στο σενάριο αυτό περιμένουμε συνέχιση της καθόδου προς τις 650 μονάδες και στη συνέχεια μια ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 750 μονάδων μέχρι το τέλος του έτους. Ταλαιπωρία και για το πρώτο τουλάχιστον εξάμηνο του 2019 αφού το κύμα 2 αργεί πολύ να ολοκληρωθεί.

Η πολύ αισιόδοξη παραλαγή του

H καθοδική κίνηση τελειώνει σύντομα με μέγιστη υποχώρηση τις 650-660 μονάδες. Εδώ όμως τελειώνει το κύμα 2 στο 50% της ανοδικής κίνησης 2016-2017 και αρχίζει ένα δυνατό ανοδικό κύμα 3 που θα δώσει μέσα στην επόμενη χρονιά νέο υψηλό και ίσως τετραψήφιο ΓΔ.

Η περίπτωση WXY

Η αγορά αντιδρά σύντομα ανοδικά

H καθοδική κίνηση (W) έχει τελειώσει ή τελειώνει σύντομα (πάνω από τις 650 μονάδες) και θα ακολουθήσει μια πολύ καλή ανοδική κίνηση (X) προς τις 800 μονάδες. Δυστυχώς όμως θα απομένει ακόμη ένα καθοδικό σκέλος πριν η αγορά στο πρώτο εξάμηνο του 2019 γυρίσει οριστικά ανοδικά.

Η αγορά συνεχίζει καθοδικά

Το ανοδικό (Χ) έχει ολοκληρωθεί ως μικρός τριγωνικός σχηματισμός οπότε ήδη έχει αρχίσει το καθοδικό (Υ). Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από μια ανοδική αντίδραση (το b του Υ) όμως το σενάριο αυτό τελειώνει τη διόρθωση και φέρνει την οριστική αντιστροφή νωρίτερα από το παραπάνω σενάριο.