08-02-19

2019-02-09 13:15

Επικαιροποίηση των μεσοπρόθεσμων σεναρίων τα οποία δεν παρουσιάζουν προς το παρόν κάποια σημαντική διαφοροποίηση

 

 

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση (κύμα Β) που θα φτάσει στην περιοχή [705-780] χωρίς να αποκλείεται επέκτασή της μέχρι τις 830 μονάδες.

Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό (περίπου 520-540 μονάδες).

 

 

 

Το κύμα Α δεν έχει ολοκληρωθεί. Βρισκόμαστε σε κύμα 4 διορθωτικό που αναμένεται να φτάσει μέχρι [660-730] μονάδες αλλά μπορεί να επεκταθεί το πολύ τις 767 μονάδες. (Σημείωση: Το υψηλό στις 659,2 μονάδες ικανοποιεί οριακά τον στόχο του κύματος 4 αλλά για να επιβεβαιωθεί ο τερματισμός του και η έναρξη του κύματος 5 προς τις 550 μονάδες θα πρέπει να έχουμε υποχώρηση κάτω από τις 597 μονάδες).

Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια μετά από ένα ανοδικό Β, θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό

 

 

 

Βρισκόμαστε στο b του Y. Δεν αναμένεται επέκταση πέραν των 700 μονάδων (ίσως το b να έχει ήδη ολοκληρωθεί στις 659,2 μονάδες) για να ακολουθήσει ένα τελευταίο καθοδικό c προς τις 530-550 μονάδες χωρίς όμως να αποκλέιεται να προχωρήσει λιγότερο (π,χ 580-590 μονάδες). Στην συνέχεια η αγορά θα αντιστραφεί μακροπρόθεσμα ανοδικά με στόχο πάνω από τις 1200 μονάδες. 

 

 

Η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί. Από το χαμηλό του Νοεμβρίου των 592 μονάδων έχει αρχίσει η νέα ανοδική κίνηση που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια. Μια μεσοπρόθεσμη τυπική εξέλιξη  φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα. Ο στόχος πριν εμφανιστεί μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση βρίσκεται κοντά στις 790 μονάδες σε ορίζοντα εξαμήνου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό η ανοδική κίνηση (με τις ενδιάμεσες διορθώσεις) θα φέρει το ΓΔ μακροπρόθεσμα (σε ορίζοντα διετίας) περίπου στις 1200-1400 μονάδες. 

Το σενάριο δείχνει να χάνει τις πιθανότητες επιβεβαίωσης που είχε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό συμβαίνει λόγω της χαμηλής ταχύτητας στην άνοδο των τιμών και του μειωμένου τζίρου στο τελευταίο ανοδικό σκέλος που δεν ταιριάζουν με ανοδικό κύμα 3. Οι πιθανότητες θα αυξηθούν και πάλι αν στη συνέχεια έχουμε μια έντονα ανοδική εβδομάδα που θα φέρει το ΓΔ πάνω από τις 670-680 μονάδες ή ακόμη και στο στόχο των 715 μονάδων.

 

 

Παρακάτω θα κάνουμε μια αναφορά σε ένα πολύ απλό  εργαλείο που χρησιμοποιούμε στην ανάλυσή μας τον ΑΚΜΟ των 5 περιόδων. Στο διάγραμμα φαίνονται οι ελάχιστες τιμές κλεισίματος σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση ώστε ο ΓΔ να διατηρεί την τιμή του  πάνω από τον ΑΚΜΟ ή να πετύχει την ανοδική του διάσπαση. Ας το δούμε πιο αναλυτικά:

ΑΚΜΟ 5 μηνών

Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενο σχόλιο είχαμε τονίσει ότι χρειαζόμασταν κλείσιμο Ιανουαρίου πάνω από τις 644 μονάδες ώστε να έχουμε ένα πρώτο μακροπρόθεσμο θετικό σήμα με ανοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ5, κάτι όμως που ο ΓΔ δεν πέτυχε.

Για το Φεβρουάριο το ελάχιστο απαραίτητο κλείσιμο είναι στις 630 μονάδες κάτι που ο ΓΔ έχει ήδη πετύχει. Το μακροχρόνιο σήμα Long έχει δοθεί αλλά ακόμη το κλείσιμο του μήνα είναι μακριά και μπορεί σε περίπτωση υποχώρησης της τιμής να ακυρωθεί.

ΑΚΜΟ 5 εβδομάδων

Ο ΓΔ έδωσε μεσοπρόθεσμο σήμα Long την εβδομάδα 7-11 Ιαν 19 και από τότε το διατηρεί όπως φαίνεται από τις οριακές τιμές που φαίνονται στο διάγραμμα. Για την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει η τιμή του ΓΔ να βρεθεί την Παρασκευή 15/2 πάνω από τις 636 μονάδες ώστε το μεσοπρόθεσμο σήμα Long επίσης να διατηρηθεί.