10-11-17

2017-11-12 13:22

Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας και ειδικότερα την τελευταία συνεδρίαση αυτής έγιναν όλα όσα δεν θέλαμε να συμβούν και δεν έγιναν αυτά που θέλαμε.

Χάθηκε ο SMA40W και η BSL και η μοναδική στήριξη που απομένει για να μην τροποποιήσουμε το ανοδικό μας σενάριο είναι οι 725 μονάδες. Αν δεν διασπαστούν οι 725 μονάδες, παραμένουμε στην αρχική μας εκτίμηση με τροποποιημένο ίσως ανοδικό στόχο που θα προσδιορίσουμε στη συνέχεια. 

Αν διασπαστούν ενεργοποιούνται  διάφορά ενδεχόμενα. Μιά πρώτη γεύση θα πάρουμε στο παρακάτω διάγραμμα ενώ στη συνέχεια και αν χρειαστεί με τη διάσπαση των 725 μονάδων θα γίνει εκτίμηση προοπτικών και στόχων.

Το τρέχον ανοδικό σενάριο φαίνεται στην μπλέ αρίθμηση. Οι 725 μονάδες δεν θα διασπαστούν καθοδικά και το κύμα 4 έχει τελειώσει ή θα τελειώσει κάπου εδώ οπότε θα έχουμε και την άμεση ανοδική αντιστροφή.

Η καθοδική διάσπαση των 725 μονάδων δεν ακυρώνει το ανοδικό σενάριο αλλά δημιουργεί μια δυσμενή εξέλιξη το καθοδικό σκέλος γίνεται 5 κυμάτων οπότε είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί άμεσα. Εδώ υπάρχει ο διαχωρισμός σε διαφορετικά σενάρια:

Το 5κυματικό αυτό είναι κύμα Α ενός μεγάλου zig-zag ABC οπότε θα  ολοκληρωθεί σύντομα (κατώτερο όριο 690 μονάδες) και θα ακολουθήσει ένα ανοδικό Β διορθωτικό για να έρθει στη συνέχεια ένα νέο 5κυματικό καθοδικό C που δεν θα διασπάσει τις 659 μονάδες για να ολοκληρωθεί το καθοδικό 4 και έτσι να αρχίσει το ανοδικό κύμα 5.

Η  πιθανή διάσπαση όμως των 725 μονάδων ενεργοποιεί και το δυσμενές σενάριο να βρισκόμαστε σε νέα καθοδική κίνηση και μάλιστα στην αρχή της που μπορεί να οδηγήσει το ΓΔ υπό προυποθέσεις ακόμη και σε νέο χαμηλό.