11-01-19

2019-01-12 23:56

Επικαιροποίηση των μεσοπρόθεσμων σεναρίων τα οποία δεν παρουσιάζουν προς το παρόν κάποια σημαντική διαφοροποίηση

Θα ακολουθήσει μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση (κύμα Β) που θα φτάσει στην περιοχή [705-780] χωρίς να αποκλείεται επέκτασή της μέχρι τις 830 μονάδες.

Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό (περίπου 520-540 μονάδες).

 

 

Το κύμα Α δεν έχει ολοκληρωθεί. Βρισκόμαστε σε κύμα 4 διορθωτικό που θα φτάσει μέχρι [660-730] μονάδες αλλά μπορεί να επεκταθεί το πολύ τις 767 μονάδες. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί το Α θα ακολουθήσει ένα καθοδικό 5 προς τις 550 μονάδες.

Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια μετά από ένα διορθωτικό Β, θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό

 

Βρισκόμαστε στο b του Y. Δεν αναμένεται επέκταση πέραν των 700 μονάδων για να ακολουθήσει ένα τελευταίο καθοδικό c προς τις 530-550 μονάδες χωρίς όμως να αποκλέιεται να προχωρήσει λιγότερο (π,χ 580-590 μονάδες). Στην συνέχεια η αγορά θα αντιστραφεί μακροπρόθεσμα ανοδικά με στόχο πάνω από τις 1200 μονάδες.

 

Η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί. Από το χαμηλό του Νοεμβρίου των 592 μονάδων έχει αρχίσει η νέα ανοδική κίνηση που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια. Μια μεσοπρόθεσμη τυπική εξέλιξη  φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα. Ο στόχος πριν εμφανιστεί μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση βρίσκεται κοντά στις 790 μονάδες σε ορίζοντα εξαμήνου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό η ανοδική κίνηση (με τις ενδιάμεσες διορθώσεις) θα φέρει το ΓΔ μακροπρόθεσμα (σε ορίζοντα διετίας) περίπου στις 1200-1400 μονάδες. 

 

Στο παραπάνω μηνιαίο διάγραμμα φαίνεται η μακροπρόθεσμη κυματική θέση του ΓΔ (σύμφωνα με το σενάριο D). Με μια απλή παρατήρηση διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά που ο ΓΔ πραγματοποίησε μεσοπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή διέσπασε ανοδικά τον SMA 5 μηνών (περιπτώσεις Α,Β,C καθώς και η μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση του Απριλίου 2018 που δεν την αριθμούμε γιατί βρίσκεται μέσα σε καθοδική διόρθωση.

Για να διασπαστεί ανοδικά ο SMA 5 μηνών απαιτείται κλείσιμο Ιανουαρίου ίσο ή υψηλότερο από 644 μονάδες αφού στην περίπτωση αυτή κατερχόμενος θα βρίσκεται στις 643 μονάδες. Με την παρούσα εικόνα δεν είναι κάτι αδύνατο να επιτευχθεί. 

ΥΓ. Η ίδια σχεδόν εξέλιξη αναμένεται και σύμφωνα με το σενάριο C με τη βασική διαφοροποίηση ότι η ανοδική κίνηση στο σενάριο αυτό δεν έχει ακόμη αρχίσει και αυτό αναμένεται να γίνει λίγο αργότερα και λίγο χαμηλότερα όπως αναφέρθηκε παραπάνω.