12-09-18

2018-09-12 21:04

Το τελευταίο ανάχωμα του τραπεζικού δείκτη βρίσκεται μόλις 6,5% χαμηλότερα στις 563 μονάδες και με τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί δεν φαίνεται καθόλου απίθανο να το δοκιμάσει. Αντέχουν όμως οι τραπεζικοί τίτλοι να υποχωρήσουν τόσο ώστε ο ΔΤΡ να φτάσει εκεί;

Η ΑΛΦΑ πέτυχε σήμερα το στόχο του 1,32€ που έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο σχόλιο και δεν έχει κανένα περιθώριο περαιτέρω υποχώρησης αφού δεν υπάρχουν στηρίξεις μέχρι τα 0,95€.

Η ΕΤΕ έχει την επόμενη στήριξη στα 1,65€ (περίπου -10%) κάτω από το σημερινό κλείσιμο

Η ΕΥΡΩΒ έχει περιθώριο να υποχωρήσει μέχρι τα 0,605€ (-5,5%) επίπεδο που αν χάσει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον στόχο στα 0,53€

Η ΠΕΙΡ έφτασε  στο οριακό σημείο των 2€ . Δεν έχει όπως και η ΑΛΦΑ κανένα περιθώριο περαιτέρω υποχώρησης αφού δεν υπάρχουν στηρίξεις μέχρι τα 1,34€.

Δεν υπάρχει λοιπόν δυνατότητα να συνεχιστεί η υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου με τους τραπεζικούς τίτλους να κινούνται καθοδικά με τον ίδιο ρυθμό. Έτσι θα εξετάσουμε 3 διαφορετικές περιπτώσεις 

Α. Με οδηγό τις ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ (που δεν έχουν περιθώριο υποχώρησης) αρχίζει άμεσα μια ανοδική αντίδραση του τραπεζικού κλάδου. ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ ακολουθούν χωρίς να δοκιμάσουν τις στηρίξεις τους. 

Β. Διαχωρίζεται ο κλάδος σε "δύο ταχύτητες". ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ κρατούν τις στηρίξεις ή υποχωρούν ελάχιστα (<2-3%) ενώ ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ υποχωρούν μέχρι τις στηρίξεις τους όπως και ο ΔΤΡ. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθήσει και ο ΓΔ επιτυγχάνοντας ίσως τους πρώτους στόχους των σεναρίων μας (περίπου 660 μονάδες) από όπου είναι πιθανόν να ξεκινήσει μια ανοδική αντίδραση πολύ μεγαλύτερη και ποιοτικότερη (περίπου στις 750 μονάδες).

Γ. Δεν συγκρατούνται οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ και χάνουν τις στηρίξεις τους με δυνατές καθοδικές συνεδριάσεις. Ακολουθούν και παρασύρρονται και οι ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Αν δεν κρατήσουν οι τελευταίες η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη και χωρίς καμία τεχνική οριοθέτηση. Ανοίγει ο δρόμος για τις 358 μονάδες με ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό για ολόκληρη την αγορά.