14-03-18

2019-03-14 20:18

Η αγορά πέτυχε οριακά νέο υψηλό και καθαρά νέο υψηλό κλείσιμο. Στην ουσία πέτυχε και το πέμπτο βήμα από αυτά που περιγράψαμε σε προηγούμενο σχόλιο. Οι ανοδικοί στόχοι έχουν καθοριστεί και το μόνο που μένει είναι να εξετάσουμε αν θα φτάσει σε αυτούς άμεσα ή μετά από ακόμη μια μικρή διόρθωση.

Η εξέλιξη της τιμής των δεικτών θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των τραπεζικών τίτλων που οδήγησαν μέχρι εδώ την αγορά. Η απάντηση δεν είναι σαφής. Οι δύο από τους βασικούς τραπεζικούς τίτλους (ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ) βρίσκονται ακριβώς πάνω στον 200άρη τους γεγονός που προδιαθέτει για διόρθωση υπό την πίεση του 200άρη. Αν παρασύρουν και τους άλλους δύο  (ΕΤΕ, ΠΕΙΡ) που έχουν ακόμη ανοδικό περιθώριο τότε θα διορθώσει βραχυπρόθεσμα και η αγορά.

Αντίθετα αν οι δύο τίτλοι εκμεταλλευτούν το ανοδικό περιθώριο που έχουν, πιθανόν να παρασύρουν και τους άλλους δύο σε ανοδική διάσπαση του 200άρη τους που θα δώσει και νέα ανοδική ώθηση στην αγορά. Στην περίπτωση αυτή θα επιτευχθούν άμεσα και οι ανοδικοί στόχοι που έχουμε θέσει.

Τα διαγράμματα  των τραπεζικών τίτλων βρίσκονται στις αντίστοιχες σελίδες.