20-10-17

2017-10-20 20:45

Δεν θα επαναλάβουμε την εκτίμησή μας που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2017 και επιβεβαιώθηκε πλήρως μέχρι σήμερα. Επαναφέρουμε την πρόβλεψη ενημερωμένη με τα  πρόσφατα μέχρι σήμερα δεδομένα γιατι τυπικά έχει ολοκληρωθεί ο καθοδικός στόχος σύμφωνα με την πρόβλεψή μας (τον Ιούλιο είχαμε δώσει 750 +/- 30 άρα 720 - 780 μονάδες) επομένως πρέπει να σχεδιάζουμε την ανοδική επιστροφή.

Θα κάνουμε zoom στην τελευταία περίοδο για να δούμε τι έχει συμβεί, τι μπορεί να συμβεί και τι θέλουμε να συμβεί για να ολοκληρωθεί η πρόβλεψή μας και να φτάσουμε στις 1000 μονάδες το 2018.

Τι έχει συμβεί;

Με  κόκκινο χρώμα φαίνεται η πρόβλεψή μας τον περασμένο Ιούλιο

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η εξέλιξη ήταν αργή και μας έδωσε μια εναλλακτική εκτίμηση (μπλε [1]).

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου η εξέλιξη επιταχύνθηκε και ξεπέρασε ακόμη και την αρχική μας πρόβλεψη δίνοντας το χαμηλό των 725 μονάδων νωρίτερα του αναμενομένου, όταν η BSL ήταν κάτω από τις 720 μονάδες και δεν μπορούσε να στηρίξει το ΓΔ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Οκτώβριος να είναι ένας μήνας ταλαιπωρίας, με έντονη μεταβλητότητα αλλά συνεδριάσεις χαμηλού τζίρου που συνεχίζονται ακόμη. 

Τι μπορεί να συμβεί;

Μέχρι το τέλος του μήνα, υπό την πίεση του καναλιού 2, μπορεί να δούμε νέα βραχυπρόθεσμη καθοδική διάσπαση του SMA40 εβδομάδων (αντιστοιχεί περίπου στον ημερήσιο 200άρη) και νέα δοκιμή της BSL.

Τι θέλουμε να συμβεί;

Πρώτα θα δούμε τι δεν θέλουμε να συμβεί. Δεν θέλουμε καθοδική διάσπαση της BSL γιατί έτσι κλονίζεται σοβαρά το ανοδικό σενάριο. Αν έχουμε διάσπαση της BSL οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, ίσως περισσότερες για καθοδική συνέχεια. Αν δεν αποφύγουμε την διάσπαση, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε νέο χαμηλό γιατί τότε η όποια ανοδική κίνηση έρθει, θα είναι διορθωτική και όχι προωθητική προς τις 1000 μονάδες.

Θέλουμε λοιπόν, άσχετα με την ενδιάμεση εξέλιξη και αν συμβούν βραχυπρόθεσμες καθοδικές διασπάσεις, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχει διασπαστεί ανοδικά η κατερχόμενη [2] και στη συνέχεια ο ΓΔ να περάσει εντός του καναλιού [1], να διασπάσει ανοδικά τον SMA 10 εβδομάδων και να φτάσει στο πάνω όριο του καναλιού [1] τέλη Νοεμβρίου/αρχές Δεκεμβρίου ώστε να μας δώσει ακόμη μια διόρθωση προς της BSL ως κύμα 2 της νέας ανοδικής κίνησης που θα μας φέρει τος 1000 μονάδες το 2018.

Θα αναθεωρήσουμε την παραπάνω εκτίμηση έγκαιρα και μόνο αν χρειαστεί