25-02-19

2019-02-25 22:45

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα !!!

Αυτό που περιμέναμε τελικά έγινε. Οι δύο δείκτες της αγοράς έφτασαν ταυτόχρονα στον 200άρη και μετά την πρώτη επαφή όπως ήταν απολύτως φυσικό υποχώρησαν. Η σημερινή συνεδρίαση δεν μας δίνει κάποιο σαφές σήμα για την εξέλιξη της κίνησης αλλά αυτό θα το έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι τελευταίες συνεδριάσεις συνοδεύτηκαν από αρκετά υψηλότερο τζίρο σε σχέση με τις προηγούμενες. Η ερμηνεία αυτού του γεγονότος θα αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Πρόκειται για ενεργοποίηση αγοραστών; Είναι η απαραίτητη δύναμη που χρειάζεται η αγορά για να πετύχει την ανοδική διάσπαση του 200άρη; Αν ισχύουν αυτά τότε θα δούμε μια εύκολη ανοδική διάσπαση του 200άρη με μικρό (θα αντέξει η στήριξη στις 1750 και 664 μονάδες) ή καθόλου πισωγύρισμα και άμεση κίνηση προς τις επόμενες αντιστάσεις στις 1860 και 710 μονάδες.

Πρόκειται για πωλήσεις και κατοχύρωση κερδών; Αποχώρηση του έξυπνου χρήματος σε υψηλές τιμές; Στην περίπτωση αυτή θα δούμε πιθανόν μια ανοδική διάσπαση παγίδα του 200άρη με ακόμη μεγαλύτερο τζίρο και στη συνέχεια καθοδικό γύρισμα με μεγάλα μαύρα κεριά. Στην περίπτωση αυτή πιθανότατα δεν θα αντέξει η στήριξη στις 1750 και 664 μονάδες και θα δούμε καθοδική κίνηση τουλάχιστον μέχρι τον 50άρη (ή και ακόμη χαμηλότερα ανάλογα με το μεσοπρόθεσμο σενάριο που θα επαληθευθεί).

Οι συντηρητικοί - απαισιόδοξοι μπορούν να κλείσουν θέσεις και να ανοίξουν ξανά ψηλότερα σε περίπτωση που η αγορά συνεχίσει ανοδικά.

Οι πιο ριψοκίνδυνοι - αισιόδοξοι μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις ή και να αυξήσουν στη διάσπαση έχοντας όμως μέγιστη ετοιμότητα και ψυχραιμία να αντιδράσουν αν η αγορά διαψεύσει τις προσδοκίες τους.

Το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε ποιοί ήταν αυτοί που ακολούθησαν την σωστότερη στρατηγική και θα μπορέσουμε να δούμε τα μεσοπρόθεσμα σενάριά μας με πολύ περισσότερα τεχνικά στοιχεία και επιβεβαιώσεις .