25-05-18

2018-05-26 16:50

Με το μήνα Μαΐο να τελειώνει και με την αγορά να αλλάζει τα δεδομένα με την τελευταία καθοδική κίνηση είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουμε τα σενάριά μας.

Σε σχέση με ότι είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο μεσοπρόθεσμης ανάλυσης του ΓΔ δεν υπάρχουν ακόμη πολλές διαφοροποιήσεις αφού μόνο ένα (PLAN GREEN A) έχει ακυρωθεί. Υπάρχουν όμως ριζικές αλλαγές στις πιθανότητες επιβεβαίωσης και επιπλέον είναι αναγκαίες κάποιες τροποποιήσεις που ουσιαστικά καθιστούν τα προηγούμενα διαφορετικά σενάρια σε παραλλαγές των δύο βασικών που θα παρουσιάσουμε παρακάτω:

Προς το παρόν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν δύο βασικά σενάρια ένα θετικό και ένα αρνητικό (με αρκετές παραλλαγές)

Το Θετικό:

Οι τρέχουσες πιθανότητες αυτού του σεναρίου είναι περίπου 50% αλλά όσο η αγορά συνεχίζει καθοδικά τόσο μειώνονται.

Μετά την καθοδική διάσπαση των 767 μονάδων, δεν μπορεί το χαμηλό αυτό να ήταν το πέρας του κύματος 2 όπως είχαμε υποθέσει τον προηγούμενο μήνα. Έτσι η μόνη περίπτωση να συνεχίσει ανοδικά η αγορά είναι στις 767 μονάδες να είχαμε το a και στις 863 μονάδες το b ενός τυπικού abc του οποίου το c είναι σε εξέλιξη.  Για να διτηρηθούν οι πιθανότητες επιβεβαίωσης πρέπει να γυρίσει ανοδικά η αγορά σχεδόν άμεσα, πρίν τις 733 μονάδες, ενώ το σενάριο αυτό ακυρώνεται οριστικά αν χαθεί το χαμηλό των 700 μονάδων οπότε και επιβαιώνεται το αρνητικό σενάριο που ακολουθεί.

Το Αρνητικό

Χωρίς καμία τροποποίηση συνεχίζει το κόκκινο σενάριό μας να κερδίζει πιθανότητες επιβεβαίωσης . Στην βασική του μορφή βρισκεται σε εξέλιξη το κύμα 3 ενός κύματος Α ενός τυπικού ABC. Στην περίπτωση αυτή βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας μεσοπρόθεσμης διόρθωσης που θα φτάσει στο στόχο της (565-600) μονάδες το 2019. 

Κρίσιμα σημεία για την επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου είναι οι 733 μονάδες, με την καθοδική διάσπαση των οποίων το κόκκινο σενάριο γίνεται το πρωτεύον σενάριο σε πιθανότητες. Στις 700 μονάδες επιβεβαιώνεται οριστικά και το μόνο που θα πρέπει να αναζητήσουμε είναι αν μπορεί να ισχύσει κάποια από τις αισιόδοξες παραλλαγές του που δεν θα φέρουν την αγορά στον στόχο που αναφέρθηκε παραπάνω.

Περισσότερα θα έχουμε σύντομα αφού η αγορά αναμένεται να ξεκαθαρίσει την εικόνα στις επόμενες 1-3 εβδομάδες.