28-02-19

2019-02-28 22:47

Συνεχίζει η αγορά ανοδικά με τις τράπεζες  και πάλι στη θέση του οδηγού.

Ο FTSE25 διαθέτει περιθώριο ακόμη 25 περίπου μονάδων να κινηθεί ανοδικά πριν συναντήσει την αντίσταση στις 1860 μονάδες κάτι που θεωρούμε ότι άυριο θα γίνει τουλάχιστον σε υψηλό ημέρας.

Ο ΓΔ από την άλλη έφτασε στην αντίσταση των 709 μονάδων και σταμάτησε ακριβώς κάτω από αυτή. Αν και αυτό είναι ένδειξη για μια διορθωτική κίνηση θα πρέπει να διαπιστώσουμε πρώτα τις διαθέσεις της αγοράς και όχι να προεξοφλήσουμε την κίνηση αυτή. Σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης, στο διάγραμμά μας ήδη έχουμε εμφανίσει την επόμενη αντίσταση - στόχο στις 744 μονάδες.

Δεν είναι στην πρόθεσή μας να αμφισβητήσουμε το αισιόδοξο κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Γνωρίζουμε όμως, ότι νομοτελιακά κάποια στιγμή θα έρθει και η διόρθωση. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι αυτή να ξεκινήσει από την αδυναμία της αγοράς να υπερβεί κάποια σημαντική αντίσταση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να εντοπίσουμε αυτά τα πιθανά σημεία και να αντιδράσουμε (αν απαιτείται) όταν η αγορά  δείξει αυτή την αδυναμία και όχι στο ενδεχόμενο να τη δείξει. Συμερασματικά, βλέπουμε ότι ο ΓΔ σταμάτησε στην αντίσταση, δεν είδαμε όμως ακόμη το καθοδικό γύρισμα και έτσι δεν έχουμε να κάνουμε κάτι. Ακολουθούμε την τάση μέχρι αυτή να μας δείξει σημάδια εξάντλησης.