29-04-18

2018-04-29 20:11

Μία ακόμη συνεδρίαση έμεινε για να ολοκληρωθεί και ο Απρίλιος και επιστρέφουμε στα μεσοπρόθεσμα σενάριά μας

Σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο βρισκόμαστε στην καρδιά της ανοδικής κίνησης από το χαμηλό των 420 μονάδων, το κύμα 3 του 3. Σε πιό βραχυπρόθεσμο ορίζοντα φαίνεται να αλοκληρώθηκε το διορθωτικό κύμα 2 του 3 που έφτασε μέχρι τις 760 μονάδες (τυπικό μήκος) πριν γυρίσει ξανά ανοδικά σε ένα καλπάζον ανοδικό 3 του 3 του 3. 

Παραλλαγή του πρώτου σεναρίου με λίγο διαφοροποιημένη την αρίθμηση των κυμάτων. 

Φαίνεται να ολοκληρώθηκε το κύμα 4 μορφής irregular flat (το οποίο είχε γραφτεί στο προηγούμενο σχόλιο ότι αναμενόταν να ολοκληρωθεί σύντομα) και  ακολουθεί ένα ανοδικό 5 προς τις 1000 περίπου μονάδες (Οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες από το προηγούμενο σενάριο καθώς η εμφάνιση irregular flat σε κύμα 4 είναι αρκετά συχνή. Οι πιθανότητες ενισχύονται από τη μορφή τυπικού zig-zag του κύματος2)

Σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της ανοδικής κίνησης από τις 420 μονάδες σε ένα κύμα 5 που ακόμη δεν έχει τελειώσει και έχει στόχο στις 1090 μονάδες. (Αρκετές πιθανότητες παρά την μορφολογική "ανωμαλία" του κύματος 4)

Το χειρότερο από τα σενάριά μας. Σύμφωνα με αυτό η ανοδική κίνηση από τις 420 μονάδες έχει ολοκληρωθεί (κύμα 1) και βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεσοπρόθεσμης διόρθωσης, άγνωστης μορφής μέχρι στιγμής. Υποθέτοντας ότι η διόρθωση αυτή θα έχει την τυπική μορφή ABC zig-zag και το τυπικό μήκος 62-75% του κύματος 1, περιμένουμε να δούμε το ΓΔ να φτάνει στην περιοχή 520 έως 600 μονάδες πριν γυρίσει ξανά έντονα ανοδικά. Ανάλογα με την εξέλιξη και όσο αυτό το σενάριο θα βρίσκεται σε ισχύ θα αναθεωρούμε περιοδικά τους στόχους αφού θα μπορούμε να έχουμε κάποιες πιο σαφείς ενδείξεις για την μορφή της διόρθωσης. Το σενάριο ακυρώνεται αν ο ΓΔ υπερβεί τις 895 μονάδες