29-06-18

2018-06-30 22:05

Συνεχίζουμε την μεσοπρόθεσμη ανάλυση του ΓΔ παρουσιάζοντας τρία μόνο πιθανά σενάρια καθώς σιγά σιγά η τεχνική εικόνα ξεκαθαρίζει.

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας από το λιγότερο πιθανό προς αυτό που σύμφωνα με την τρέχουσα τεχνική εικόνα που έχει διαμορφωθεί θεωρούμε πιό πιθανό.

Το μοναδικό θετικό σενάριο (με πρόβλεψη για νέο υψηλό) της συλλογής μας. Ακυρώνεται με κίνηση του ΓΔ κάτω από τις 700 μονάδες. δεν το θεωρούμε πολύ πιθανό καθώς το υποτιθέμενο κύμα 2 έχει πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια για διορθωτικό κύμα 2.

Το κλασικό αρνητικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η ανοδική κίνηση από το χαμηλό του 2016 έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε σχεδόν στην αρχή ενός διορθωτικού κύμματος 2 που με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να φέρει το ΓΔ στις 520-600 μονάδες πριν στραφεί και πάλι μακροπρόθεσμα ανοδικά.

Το τελευταίο σενάριό μας αναλύθηκε διεξοδικά στο προηγούμενο σχόλιο στα τέλη Μαϊου αλλά πλέον μετά από ένα μήνα η εξέλιξη το έχει φέρει στην πρώτη θέση των πιθανοτήτων επιβεβαίωσης.

Η ανοδική κίνηση από το 2016 έχει ολοκληρωθεί αλλά αυτό που περιμένουμε είναι ένα διορθωτικό κύμα 2 με τη μορφή ενός WXY όπως στο παραπάνω διάγραμμα. Σε χρονικό ορίζοντα 0-2 εβδομάδων (δηλαδή ακόμη και άμεσα) περιμένουμε την έναρξη του Χ που θα φέρει το ΓΔ στην περιοχή των 850 μονάδων ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το καθοδικό σκέλος Υ για να ολοκληρωθεί η διόρθωση λίγο πάνω από τις 650 μονάδες.