30-11-18

2018-12-01 22:04

Μετά την ενδιάμεση επικαιροποίηση των σεναρίων που έγινε την περασμένη εβδομάδα, με το κλείσιμο του μήνα θα ξαναδούμε την μεσοπρόθεσμη προοπτική του ΓΔ μέσα από τα μεσοπρόθεσμα σενάριά μας.

Δυσμενές για την προοπτική της αγοράς σενάριο αφού προβλέπει την επαναφορά της καθοδικής τάσης και κίνηση ακόμη και μέχρι τις 520-530 μονάδες πριν την εμφάνιση αξιόλογης ανοδικής κίνησης [μεσοπρόθεσμη αντιστροφή (κύμα Β)] . Ακυρώνεται η αρίθμηση των κυμάτων στην υπέρβαση των 650 μονάδων. Σενάριο με ικανοποιητικές πιθανότητες.

Ακόμη πιο δυσμενές σενάριο από το προηγούμενο αφού η ανοδική κίνηση που θα έρθει μετά την συνέχιση της καθόδου προς τις 520-530 μονάδες δεν θα αποτελεί μεσοπρόθεσμη αντιστροφή (κύμα Β) αλλά αντίδραση (κύμα 4). Επίσης ακυρώνεται η αρίθμηση των κυμάτων στην υπέρβαση των 650 μονάδων. Σενάριο με λίγες πιθανότητες.

Πολύ  πιθανό σενάριο με δύο διαφορετικές εκδοχές 

1. (μπλε ενδείξεις σε κόκινο πλαίσιο). Ισχύει αν δεν υπερβεί ο ΓΔ τις 650 μονάδες και γυρίσει καθοδικά διασπώντας τις 592 μονάδες. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί το b στις 650 και θα ακολουθήσει το c που μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 500 μονάδες.

2. (κόκινες ενδείξεις). Ισχύει αν ο ΓΔ υπερβεί τις 650 μονάδες οπότε θα βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα b με προσδοκία τις 700 μονάδες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα καθοδική κίνηση προς τις 530 μονάδες.

Παρά την πρόβλεψη για καθοδική επέκταση στη συνέχεια και στις δύο παραπάνω εκδοχές το σενάριο αυτό δεν είναι άσχημο αφού ολοκληρώνεται η διόρθωση της αγοράς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και η αγορά στη συνέχεια γυρίζει οριστικά ανοδικά με στόχο ΓΔ σε τετραψήφια νούμερα.

Παρόμοια εξέλιξη με το προηγούμενο σενάριο αλλά εντελώς διαφορετική μορφή του κυματισμού. Αυτό δίνει την δυνατότητα για άμεσο και οριστικό ανοδικό γύρισμα της μεσοπρόθεσμης τάσης σε οποιοδήποτε επίπεδο από την παρούσα θέση μέχρι και τις 525 μονάδες.  Πρώτη ένδειξη η υπέρβαση των 650 μονάδων ενώ απαραίτητη προυπόθεση είναι η εμφάνιση ενός αξιόπιστου αντιστρεπτικού σχηματισμού που θα συνοδεύεται με ενίσχυση του τζίρου. Το σενάριο αυτό δεν είχε, αλλά πλέον έχει αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης και θα μας απασχολήσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Φεβ 19. Και αυτό το σενάριο δεν είναι άσχημο αφού ολοκληρώνεται η διόρθωση της αγοράς και η αγορά στη συνέχεια γυρίζει οριστικά ανοδικά με στόχο ΓΔ σε τετραψήφια νούμερα.