DTR 21-02-19

2019-02-21 20:53

Σε ένα ιδιάιτερα κρίσιμο επίπεδο έφτασε μετά τη σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός δείκτης. Το επίπεδο των 472 μονάδων αποτελεί επιβεβαιωμένη αντίσταση και είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει μια διόρθωση στον τραπεζικό κλάδο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι συνδυάζεται με την κατερχόμενη ζώνη αντίστασης που ενισχύει την διορθωτική προοπτική.

Αν οι πιθανότητες διόρθωσης επιβεβαιωθούν δεν σημαίνει ότι θα ακυρωθεί η ανοδική προοπτική που έχει εδραιωθεί από τις αρχές του μήνα. Αντίθετα θα είναι ίσως μια καλή ευκαιρία για εκτόνωση της υπεραγορασμένης τεχνικής εικόνας που έχει αυτή τη στιγμή ο τραπεζικός δείκτης. (Ο δείκτης RSI(14) έχει μπεί στην υπεραγορασμένη περιοχή).

Ο δείκτης τραπεζών ακόμη και αν διορθώσει στη συνέχεια από τα δύο σημεία που φαίνονται μέσα στον κύκλο (στο πάνω διάγραμμα) μπορεί να υποχωρήσει μέχρι τον 50άρη εκτονώνοντας την υπεραγορασμένη κατάσταση και στη συνέχεια να κινηθεί και πάλι ανοδικά διασπώντας ανοδικά το επίπεδο των 472 μονάδων και ολοκληρώνοντας ένα μεσοπρόθεσμο σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ με στόχο στη συνέχεια την περιοχή 560-590 μονάδων. 

Ακόμη δεν έχουμε φυσικά καμία αντικειμενική ένδειξη για την παραπάνω εξέλιξη. Το μόνο χειροπιαστό που έχουμε είναι η ίδια η συμπεριφορά του τραπεζικού δείκτη στο παρελθόν ο οποίος 4 στις 5 φορές αντέστρεψε την μεσοπρόθεσμη τάση (από ανοδική σε καθοδική και αντίστροφα) με αυτό το σχηματισμό που φαίνεται ότι "συμπαθεί" ιδιαίτερα.