ΔΤΡ 26-06-18

2018-06-26 20:47

Ο κλάδος των τραπεζών είναι ααυτός που προκαλέι τις μεγάλες αναταράξεις στην πορεία της αγοράς και αυτός που ταλαιπωρεί περισσότερο τους επενδυτές. Όμως παρά την σημερινή άσχημη συνεδρίαση για τους τραπεζικούς τίτλους η τεχνική εικόνα του κλαδικού δείκτη δεν έχει ακόμη δώσει σαφές σήμα ότι η συνέχεια θα είναι καθοδικά. Αντίθετα ο κλάδος διατηρεί κάποιες βασικές στηρίξεις και μπορεί το επόμενο διάστημα να ανατρέψει την εικόνα και να κινηθεί ανοδικά.

Βασικά τεχνικά στοιχεία το τελευταίο διάστημα είναι η ανοδική διάσπαση της Κ1, διατήρηση της Α και η τριπλή προσπάθεια ανοδικής διάσπασης του 50άρη που ακόμη δεν είναι επιτυχημένη αλλά του έχει δώσει ανοδική τροχιά.

Το κρίσιμο επίπεδο βρίσκεται στις 919 μονάδες. Το επίπεδο αυτό διασπάστηκε προσωρινά ανοδικά και σήμερα η τιμή του δείκτη επέστρεψε και πάλι χαμηλότερα. Θα πρέπει να περιμένεουμε μερικές συνεδριάσεις όποτε και θα πάρουμε κάποιο σαφές σήμα. Προς το παρόν δεν ξέρουμε αν η ανοδική διάσπαση ήταν ψευδοδιάσπαση του τριγωνικού σχηματισμού (919-Α) οπότε σύντομα θα δούμε και διάσπαση της Α (σήμα short), ή αν ήταν πραγματική διάσπαση της αντίστασης των 919 μονάδων και τώρα βλέπουμε το pullback του διπλού πυθμένα που έχει προηγηθεί, οπότε σύντομα θα δούμε στήριξη και αντιστροφή στην περιοχή 865-890 και στη συνέχεια οριστική ανοδική διάσπαση των 919 μονάδων (σήμα Long).