Σχόλιο Εβδομάδας 27 - 31 Ιαν

2014-02-01 12:27

Tο σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αρκετά εύστοχο ώς προς τις τιμές στόχους της καθοδικής κίνησης που ήταν σε εξέλιξη. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές που είχαμε θέσει και περιμέναμε στήριξη επαληθευτηκαν μα ακρίβεια λεπτού όπως στις ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΙΝΛΟΤ ενώ σε άλλες η προσέγγιση ήταν πολύ κοντά.

 

Ας δούμε τις επιλεγμένες μετοχές για την επόμενη εβδομάδα:

 

ΕΤΕ 

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Δείχνει να στηρίχθηκε σ' αυτά τα επίπεδα. Αξίζει το ρίσκο τοποθέτηση σε τιμή 3,20-3,25 με στόπ 3,09 και ανοδικούς στόχους 3,62=>3,72=>3,85 

 

ΜΙΓ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Στηρίχθηκε στο προηγούμενο χαμηλό και έτρεξε 10%. Έχει στόχο 10% ψηλότερα. Υψηλο ρίσκο για μικρό στόχο. 

 

ΜΥΤΙΛ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Στηρίχθηκε στα 5,4€ όπως περιμέναμε. Οι ανοδικοί στόχοι είναι στα 6=>6,35 αν και τον δευτερο δύσκολα θα τον δεί χωρίς να κάνει πριν μιά μικροδιόρθωση.

 

ΠΕΙΡ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική – Προοπτική : Βρήκε στήριξη στο 1,54 όπως περιμέναμε. Αν οπισθοχωρήσει δεν πρέπει να χάσει σε κλείσιμο το 1,65. Έχει προπτική και δυναμική να ξαναδεί τα υψηλά της.   

    

ΑΛΦΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Στηρίχθηκε στην πρώτη στήριξη χωρίς να την απειλήσει. Έχει δυναμική να δεί τιμές 0,7Χ αλλά για να δεί νέα υψηλά πρέπει να αλλάξουν πολλά.

 

ΟΤΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Βρήκε στήριξη λίγο ψηλότερα από εκεί που περιμέναμε (9,82 αντί 9,70). Έχει προοπτική να δεί τα 11,5 ευρώ αλλά ίσως να μπορεί να αγοραστεί φθηνότερα από 10,8.

 

ΕΥΡΩΒ

Βραχυπρόθεσμη:Καθοδική  -  Μεσοπρόθεσμη: Καθοδική – Προοπτική :  Ανοδική αντίδραση δεν ήρθε από εκεί που περιμέναμε αλλά από πολύ χαμηλότερα. Δεν υπάχρει τεχνικός "χάρτης" οπότε το ρίσκο είναι μεγάλο.

  

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Άντεξε στην πίεση, στηρίχθηκε στα 3,10-3,15 και μας έδωσε ανοδική αντίδραση. Αν περάσει το 3,4 όπου υπάρχει αντίσταση θα κινηθεί μέχρι 3,50-3,55 περίπου πριν διορθώσει.

 

ΟΠΑΠ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική – Προοπτική :  Βρέθηκε στο κάτω όριο του πλαγιοανοδικού καναλιού που είχαμε υποδείξει την προηγούμενη εβδομάδα και στηρίχθηκε. Αξίζει το ρίσκο μιάς τοποθέτησης με τιμή 9,4 - 9,5. Στοπ εξόδου στα 9 και ανοδικός στόχος 10,1=>10,3=>10,65.  

 

ΔΕΗ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Νέα εισαγωγή στο καλάθι ανάλυσης στη θέση της ΙΝΛΟΤ. Μετά από ισχυρή πίεση και εντυπωσιακή υποχώρηση της τιμής στα 9,1 € αντέδρασε ανοδικά και πλησίασε ξανά τα 10€. Ανοδικοί στόχοι 10,5=>10,85=>11,3. Δεν αξίζει το ρίσκο για μιά τοποθέτηση εδώ. Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί μέχρι τον πρώτο στόχο και μετά θα υποχωρήσει για να ανακάμψει στη συνέχεια και να επιτύχει τον δεύτερο ή τον τρίτο.    

 

ΕΧΑΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/καθοδική – Προοπτική : Δεν κατάφερε να στηριχθεί έσπασε το στοπ στα 7,15-7,2 και όπως ήταν αναμενόμενο έβαλε και το 6 μπροστά στην τιμή της. Με κίνηση πάνω από 7,45 μπαίνει σε τροχιά ανόδου δεν αποκλείεται όμως να τη βρούμε πολύ φθηνότερα (6,8€) και μάλιστα σύντομα. Υψηλό ρίσκο σε τυχόν τοποθέτηση το στοπ ξανά στο 7,15-7,2.   

 

ΦΡΛΚ

Βραχυπρόθεσμη:Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Έχασε για ένα κλείσιμο τα 4€ και ανέκαμψε. Έχασε όμως και την ανοδική αύρα που είχε μέχρι τώρα. Τα 4,2€ είναι πλέον αντίσταση και μόνο αν τα υπερβεί θα ξανακερδίσει το ανοδικό χρώμα. Αν ξαναχάσει τα 4€ σε κλείσιμο βλέπει τα 3,8 που είναι στοπ εξόδου από τη μετοχή.