Σχόλιο εβδομάδας 3-7 Φεβ. Προοπτική για εβδομάδα 10-14 Φεβ

2014-02-09 12:46

 

Ας δούμε τι έγινε με τις επιλεγμένες μετοχές την εβδομάδα που μας πέρασε αλλά και την προοπτική για την ερχόμενη εβδομάδα:

 

ΕΤΕ 

Προηγούμενο σχόλιο : " Δείχνει να στηρίχθηκε σ' αυτά τα επίπεδα. Αξίζει το ρίσκο τοποθέτηση σε τιμή 3,20-3,25 με στόπ 3,09 και ανοδικούς στόχους 3,62=>3,72=>3,85" . Δεν μας έκανε τη χάρη να μας δώσει σημείο εισόδου κάτω από 3,30 αλλά κινήθηκε όπως ακριβώς περιμέναμε επιτυγχάνοντας σχεδόν και τους τρείς ανοδικούς στόχους.

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανοδική της κίνηση. Υπάρχει πιθανότητα για μισή έως μιάμιση ανοδική ημέρα ακόμη αλλά περιμένω διώρθωση   

 

ΜΙΓ

Προηγούμενο σχόλιο: "Στηρίχθηκε στο προηγούμενο χαμηλό και έτρεξε 10%. Έχει στόχο 10% ψηλότερα. Υψηλο ρίσκο για μικρό στόχο." . Ακριβώς όπως είχαμε υπολογίσει έδωσε ακόμη ένα 10% περίπου και κόλλησε. (Παρ 31/1  0,423 => Παρ 7/2 max 0,464).

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Έχει ολοκληρώσει την ανοδική της κίνηση και πιέζεται από μία κατερχόμενη αντίσταση. Αναμένω διόρθωση σε πρώτη φάση στην περιοχή 0,40-0,41. Εκεί θα κριθεί η συνέχεια    

 

ΜΥΤΙΛ

Προηγούμενο σχόλιο: " Στηρίχθηκε στα 5,4€ όπως περιμέναμε. Οι ανοδικοί στόχοι είναι στα 6=>6,35 αν και τον δευτερο δύσκολα θα τον δεί χωρίς να κάνει πριν μιά μικροδιόρθωση." 

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Δεν πέτυχε ακριβώς τον ανοδικό του στόχο και γιαυτό έχει μικρή πιθανότητα μιας ακόμη ανοδικής ημέρας. Μετά αναμένεται να διορθώσει τουλάχιστον μέχρι τα 6€.

 

ΠΕΙΡ

Προηγούμενο σχόλιο: " Βρήκε στήριξη στο 1,54 όπως περιμέναμε. Αν οπισθοχωρήσει δεν πρέπει να χάσει σε κλείσιμο το 1,65. Έχει προπτική και δυναμική να ξαναδεί τα υψηλά της. Πλήρης δικαίωση της εκτίμησης αφού όχι μόνο είδε τα προηγούμενα υψηλά αλλά σημείωσε και νέα υψηλά.

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι και πλησιάζει το πάνω όριό του. Αρκετές πιθάνότητες να βάλει το 2 μπροστά στην τιμή της πρίν διορθώσει.Αν το κάνει δεν πρέπει να χάσει το 1,75.  

    

ΑΛΦΑ

Προηγούμενο σχόλιο: " Στηρίχθηκε στην πρώτη στήριξη χωρίς να την απειλήσει. Έχει δυναμική να δεί τιμές 0,7Χ αλλά για να δεί νέα υψηλά πρέπει να αλλάξουν πολλά." Και πάλι η κίνηση της μετοχής μας δικαίωσε.

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Αναμένεται διόρθωση. Αν κρατήσει το 0,65 δεν χαλάει απολύτως τίποτε, αν το χάσει 0,62=>0,585.

 

ΟΤΕ

Προηγούμενο σχόλιο: "Βρήκε στήριξη λίγο ψηλότερα από εκεί που περιμέναμε (9,82 αντί 9,70). Έχει προοπτική να δεί τα 11,5 ευρώ αλλά ίσως να μπορεί να αγοραστεί φθηνότερα από 10,8." Δεν μας έκανε τη χάρη να δώσει σημείο εισόδου κάτω από 10,8 αλλά πέτυχε τον ανοδικό στόχο και με το παραπάνω.

Προοπτική επόμενης εβδομάδας:Ίδιες πιθανότητες για διόρθωση αλλά και πλάγια κίνηση. Μέχρι την τρίτη θα δείξει τις προθέσεις του.

 

ΕΥΡΩΒ

Προηγούμενο σχόλιο: "Ανοδική αντίδραση δεν ήρθε από εκεί που περιμέναμε αλλά από πολύ χαμηλότερα. Δεν υπάχρει τεχνικός "χάρτης" οπότε το ρίσκο είναι μεγάλο." Έδωσε μιά ανοδική κίνηση περίπου 10%. Εξακολουθεί να μην υπάρχει καθαρή εικόνα.

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Πιέζεται από μιά κατερχόμενη γραμμή αντίστασης και πιθανόν να διορθώσει. Κρίσιμο σημείο για τη συνέχεια τα 0,5. Αν τα το χάσει πάει στα χαμηλά της. Αν σπάσει ανοδικά την κατερχόμενη (λίγες πιθανότητες) και φύγει πάνω από 0,55 θα ξαναδεί τα πρόσφατα υψηλά. 

  

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Προηγούμενο σχόλιο: "Άντεξε στην πίεση, στηρίχθηκε στα 3,10-3,15 και μας έδωσε ανοδική αντίδραση. Αν περάσει το 3,4 όπου υπάρχει αντίσταση θα κινηθεί μέχρι 3,50-3,55 περίπου πριν διορθώσει." Ακριβώς όπως είχαμε περιγράψει  κινήθηκε η μετοχή.

Προπτική επόμενης εβδομάδας: Περιμένουμε συνέχιση της ήπιας διόρθωσης που άρχισε την Πέμπτη μόνο αν χάσει το 3,45 (κλείσιμο). Αυτή θα μας οδηγήσει στην περιοχή 3,10-3,15 που θα κριθεί και η συνέχιση της πορείας.

 

ΟΠΑΠ

Προηγούμενο σχόλιο: "Βρέθηκε στο κάτω όριο του πλαγιοανοδικού καναλιού που είχαμε υποδείξει την προηγούμενη εβδομάδα και στηρίχθηκε. Αξίζει το ρίσκο μιάς τοποθέτησης με τιμή 9,4 - 9,5. Στοπ εξόδου στα 9 και ανοδικός στόχος 10,1=>10,3=>10,65." Παρότι η κίνηση ήταν μέσα στα πλαίσια που περιμέναμε δεν μας ικανοποίησε απόλυτα αφού δεν μας έδωσε τον τρίτο στόχο.

Προοπτική επόμενης εβδομάδας: Δεν δείχνει την απαραίτητη δύναμη για να πλησιάσει ξανά το πάνω όριο του καναλιού. Πιθανή πλάγια κίνηση στην περιοχή 10-10,5. Σε περίπτωση που διορθώσει δεν πρέπει να χάσει το κάτω όριο του καναλιού (9,5€)  

 

ΔΕΗ

Προηγούμενο σχόλιο: "Νέα εισαγωγή στο καλάθι ανάλυσης στη θέση της ΙΝΛΟΤ. Μετά από ισχυρή πίεση και εντυπωσιακή υποχώρηση της τιμής στα 9,1 € αντέδρασε ανοδικά και πλησίασε ξανά τα 10€. Ανοδικοί στόχοι 10,5=>10,85=>11,3. Δεν αξίζει το ρίσκο για μιά τοποθέτηση εδώ. Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί μέχρι τον πρώτο στόχο και μετά θα υποχωρήσει για να ανακάμψει στη συνέχεια και να επιτύχει τον δεύτερο ή τον τρίτο." Μας διέψευσε και έπιασε τον ενδιάμεσο στόχο όπου και ανέκοψε την ανοδική πορεία.

Προοπτική για την επόμενη εβδομάδα: Τα 10,5€ αποτελούν πλέον στήριξη. Αν χαθούν θα δοκιμάσει και πάλι τα 10€ και ίσως τα 9,5€. Αν στηριχθεί στα 10,5 θα παλέψει για τον επόμενο στόχο.    

 

ΕΧΑΕ

Προηγούμενο σχόλιο: "Δεν κατάφερε να στηριχθεί έσπασε το στοπ στα 7,15-7,2 και όπως ήταν αναμενόμενο έβαλε και το 6 μπροστά στην τιμή της. Με κίνηση πάνω από 7,45 μπαίνει σε τροχιά ανόδου δεν αποκλείεται όμως να τη βρούμε πολύ φθηνότερα (6,8€) και μάλιστα σύντομα. Υψηλό ρίσκο σε τυχόν τοποθέτηση το στοπ ξανά στο 7,15-7,2." Η αποφασιστική κίνηση έγινε (>3,45) και η μετοχή πήρε ανοδική ορμή.

Προοπτική για την επόμενη εβδομάδα: Δείχνει να διατηρεί την ανοδική ορμή και μόνο άν ο ΓΔ διορθώσει θα την παρασύρει σε διόρθωση και αυτή.    

 

ΦΡΛΚ

Προηγούμενο σχόλιο: "Έχασε για ένα κλείσιμο τα 4€ και ανέκαμψε. Έχασε όμως και την ανοδική αύρα που είχε μέχρι τώρα. Τα 4,2€ είναι πλέον αντίσταση και μόνο αν τα υπερβεί θα ξανακερδίσει το ανοδικό χρώμα. Αν ξαναχάσει τα 4€ σε κλείσιμο βλέπει τα 3,8 που είναι στοπ εξόδου από τη μετοχή." Όπως και η ΕΧΑΕ έκανε την αποφασιστική κίνηση την Δευτέρα (>4,2) και συνέχισε ανοδικά. 

Προοπτική για την επόμενη εβδομάδα: Αναμένεται διόρθωση. Πιθανή κίνηση μέχρι το 4,35. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να χαθεί το 4,20.