Σενάριο 4 (complex correction)

2013-11-13 22:43

Παραδοχές:

Από τον Ιούνιο του 2012 βρισκόμαστε σε μακροπρόθεσμη ανοδική τροχιά και έχει σημειωθεί ανοδικό κύμα 5 κυμάτων (1) , διορθωτικό irregular flat ΑΒC (2) και έχει αρχίσει το (3). Βρισκόμαστε στο διορθωτικό 4 του (3) όπως στο παρακάτω διάγραμμα:

 

Επιβεβαιωτικά χαρακτηριστικά

Μορφή και χαρακτήρας των κυμάτων

Πρόβλεψη

Αναμένουμε υποχώρηση των τιμών μέχρι τις 1070-1080 μονάδες ή τις 980-1030 μονάδες (fibonacci -38,2% και -50% έως 61,8% αντίστοιχα) που είναι η τελευταία στήριξη που επιβεβαιώνει την ανοδική μακροπρόθεσμη προοπτική  

Η διόρθωση θα έχει μορφή complex correction και η συγκεκριμένη μορφή δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από τώρα καθώς υπάρχουν αρκετοί συνδιασμοί. Η μορφή αυτή είναι πιθανή για κύμα 4 αφού το κύμα 2 ήταν zig-zag.

Προσοχή σε ένα λεπτό σημείο. Η κίνηση του ΓΔ δεν  θα είναι απλή όπως στα βέλη. Θα έχει πολύ πάνω - κάτω και εναλλαγή zig-zag, τριγώνων κ.α και γιαυτό θα διαρκέσει αρκετά. Υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθεί και ως irregular flat που θα δώσει νέα υψηλά (π.χ. 1220 μον.) και μετά να διορθώσει στις 1070 ή στις 1030 μονάδες και στη συνέχεια να φύγει πάνω. Αυτό το σενάριο θα έχει συνέχεια update προκειμένου σιγά σιγά να αποκλείουμε πιθανότητες και να καταλήξουμε στην τελική μορφή. Ξέρω οτι όπως είναι φτιαγμένο τώρα δεν βοηθάει καθόλου αλλά αν πάμε σε τέτοιου είδους διόρθωση καλό είναι να ξέρουμε από τώρα τουλάχιστον τα επίπεδα στήριξης και να το βλέπουμε να εξελίσεται βήμα - βήμα ωστε να αποφύγουμε αιφνιδιασμό και δυσάρεστες καταστάσεις.

Διάψευση σεναρίου

Διάσπαση του κάτω ορίου των 980 μονάδων που σημαίνει και τέλος της μακροπρόθεσμης ανόδου για το ΓΔ και πάμε στο σενάριο 1. 

Επιβεβαίωση σεναρίου 

Έξοδος με νέα υψηλά συνοδευόμενα από υψηλούς όγκους.

Στόχος

160 μονάδες από το όποιο χαμηλό σε πρώτη φάση, μέχρι και 420 στη συνέχεια.