Σενάριο Elliott Οκτ 14

2014-10-07 20:50

Μετά τη χθεσινή αλλά πολύ περισσότερο μετά τη σημερινή συνεδρίαση είναι απαραίτητο να επικαιροποιήσουμε τα σενάρια κατά Elliott προκειμένου να πιθανόλογήσουμε για την κυματική θέση του ΓΔ και να οριοθετήσουμε την προοπτική για τη συνέχεια.

Μετά το κλέισιμο του ΓΔ για δεύτερη ημέρα κάτω από τις 1044 μονάδες πρέπει να αναφερθεί ότι το "πράσινο σενάριο" , σύμφωνα με το οποίο υποθέταμε ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε προωθητικό σχηματισμό 5 κυμάτων (λεπτομέρειες στο σχόλιο του Σεπτεμβρίου) έχει πάψει να ισχύει λόγω εισόδου της διακύμανσης του υποτιθέμενου κύματος 4 μέσα στην περιοχή τιμών του κύματος 1. Η τελευταία φράση είναι και ο λόγος ενεργοποίησης του "κόκκινου σεναρίου"

Δεν θα επαναλλάβω τα βασικά χαρακτηρηστικά του κόκκινου σεναρίου αφού έχουν περιγραφεί διεξοδικά σε προηγούμενα σχόλια. Επειδή είναι νωρίς ακόμη να υποδείξουμε με βεβαιότητα την κυματική θέση του ΓΔ θα κάνουμε ορισμένες υποθέσεις που στη συνέχεια με την εξέλιξη της κίνησης του ΓΔ θα επιβεβαιώνονται ή θα διαψεύδονται. 

Υποθέσεις:

1. Θεωρούμε ότι τελέιωσε το διορθωτικό της καθόδου από το 2008 κύμα 4 και έχει αρχίσει το προωθητικό κύμα 5 (5 κυμάτων).

2. Θεωρούμε ότι τελείωσε το κύμα 1 του 5 στο χαμηλό του Μαΐου.

3. Αναζητούμε το τέλος του κύματος 2 του 5 που βρίσκεται στο ψηλό του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου. Εδώ περιμένουμε την εξέλιξη για να καταλήξουμε στην πιθανότερη εκδοχή αν και ορισμένα χαρακτηριστηκά μας δίνουν κάποιο προβάδισμα υπέρ της δεύτερης εκδοχής.

Το τέλος του κύματος 2 οριοθετεί το κύμα 1 του 3 στο χαμηλό του Αυγούστου και το διορθωτικό 2 του 3 στο υψηλό του Σεπτεμβρίου. Όμως εδώ υπάρχει το ασυμβίβαστο να υπάρχει διορθωτικό κύμα με μορφή 5 κυμάτων (μπλέ αρίθμηση). Αν δεν είχε σημειωθεί νέο χαμηλό θα μπορούσε να είναι το a ενός abc τύπου zigzag (5,3,5). Zigzag λοιπόν δεν είναι και για να είναι irregular ή running flat θα έπρεπε να έχει μορφή (3,3,5) άρα και πάλι η 5κυματική μορφή είναι ασυμβίβαστη τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουμε τώρα.

Στην παραπάνω εικόνα έχουμε τη δεύτερη εκδοχή όπου το κύμα 2 τελέιωσε στο υψηλό του Σεπτεμβρίου. Το κύμα αυτό είναι ένα running flat (3,3,5). Το pattern αυτό δεν είναι ασυμβίβαστο άν και τέτοιου είδους διορθωτικά κύματα είναι σπάνια. Η εκδοχή αυτή ταιριάζει και με το χαρακτήρα του τρέχοντος υποτιθέμενου κύματος 3 που είναι ταχύ και βίαιο ενώ αντίθετα η διόρθωση που ξεκίνησε από το υψηλό του Μαΐου είχε πολλές ανοδικές αντιδράσεις. 

Βρισκόμαστε λοιπόν πιθανότατα σε κύμα 3 καθοδικό που αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δύο ενδιάμεσες ανοδικές αντιδράσεις (κύματα 2,4) στις 890 ή στις 700 μονάδες.

Μετά από τα παραπάνω αποκλείεται ανοδική κίνηση με νέο υψηλό; Όχι αλλά είναι ξεχωριστή περίπτωση διπλού zigzag που θα εξετάσουμε όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.