Σχόλιο Εβδομάδας 20 - 24 Ιαν

2014-01-26 15:33

Η εβδομάδα που μας πέρασε μας έδειξε καθαρά τις διαθέσεις της αγοράς για τη συνέχεια. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη με τις μετοχές που μας ενδιαφέρουν: 

 

ΕΤΕ 

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Καθοδική – Προοπτική : Δεν μας είχε δείξει τις διαθέσεις της. Έσπασε το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο στοπ (4 και 3,82€) και έδωσε σήμα εξόδου. Ψάχνει στήριξη στα 3,55, 3,25 και 2,95€. Μέχρι να αποδείξει οτι βρήκε στήριξη δεν πλησιάζουμε. Κυματικά η εικόνα είναι θολή.

 

ΜΙΓ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Καθοδική – Προοπτική : Αν δεν στηριχθεί στο προηγούμενο χαμηλό και κλείσει κάτω από 0,388 έχει βάλει πλώρη για το μαξιλάρι του ΑΚΜΟ200 (0,361). Κυματικά δεν υπάρχει σαφής και σίγουρη αρίθμηση. 

 

ΜΥΤΙΛ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Δεν στηρίχθηκε τελικά στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών που βρίσκονται λίγο πάνω από τα 6€ παρότι το προσπάθησε . Χτύπησε το βραχυπρόθεσμο στοπ αλλά δεν έχει δώσει σήμα οριστικής εξόδου. Μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στοπ στα 5,4€. Δεν νομίζω οτι θα το χάσει σε κλείσιμο γιατί ακολουθεί το χάος.   

Κυματικά πιθανότατα βρισκόμαστε σε κύμα 5,Α,4 οπότε λογικά το Α πρέπει να τελειώνει κάπου εδώ (min 5,6κλείσιμο) και να έχουμε σύντομα μιά ανοδική αντιστροφή.

 

ΠΕΙΡ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ανέκοψε την κίνησή της και αντέστρεψε πορεία, δεν έχει χάσει όμως βραχυπρόθεσμο στοπ στο 1,65 και μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο 1,54. Εκεί περιμένουμε στήριξη. Κυματικά η αρίθμηση είναι επισφαλής στη φάση που βρισκόμαστε. 

    

ΑΛΦΑ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Η μεσοπρόθεσμη ανοδική προοπτική διατηρείται αν και κλονίστηκε σοβαρά την περασμένη εβδομάδα. Στηρίξεις υπάρχουν αρκεί να αποδειχθούν αληθινές. Πρώτη στήριξη στα 0,62€ και δευτερη στα 0,58€. Από εκεί και κάτω αλλάζουν πολλά και οι ελπίδες για αντίδραση περιορίζονται στον ΑΚΜΟ200. Όπως και στις άλλες τράπεζες η ασφαλής  αρίθμηση των κυμάτων είναι δύσκολη λόγω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης που έχει προηγηθεί.

 

ΟΤΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Βρίσκεται στα όρια διάσπασης του μεσοπρόθεσμου στοπ στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών που βρίσκονται μεταξύ 10 και 10,5 €. Η μεσοπρόθεσμη εικόνα αντέχει μέχρι τα 9,70, από εκεί και κάτω χρειάζεται επανεκτίμηση.

Κυματικά βρίσκεται σε κύμα 4 αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση. Θα ξεκαθαρίσει όμως τις επόμενες ημέρες. 

 

ΕΥΡΩΒ

Βραχυπρόθεσμη:Καθοδική  -  Μεσοπρόθεσμη: Καθοδική – Προοπτική :  Έφτασε κοντά σε ιστορικά χαμηλά. Πιθανότατη η ανοδική αντίδραση αλλά άγνωστη η διάρκειά της. Όποιος ρισκάρει μιά βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση καλό θα είναι να βάλει στενό στοπ (όχι κάτω από 0,48-0,485) γιατί από τα  0,495 και κάτω δεν υπάρχει "χάρτης".

  

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Καθοδική – Προοπτική : Έχουν στενέψει τα όρια και το πρώτο σκέλος της διόρθωσης πρέπει να τελειώσει κάπου εδώ. Είναι πιθανότατη μία ανοδική κίνηση από τα τρέχοντα επίπεδα ή λίγο παρακάτω (3,15-3,17). Σε περίπτωση υποχώρησης κάτω από 3,15 στην παρούσα φάση σκουραίνει αρκετά η εικόνα. Κόκκινη γραμμή στα 3€ όπου παίρνουμε σήμα εξόδου.

Κυματικά πιθανότατα βρισκόμαστε σε κύμα 5,Α,4. Αν κάποιος θέλει να εκμεταλευτεί το πιθανό ανοδικό Β πρέπει να υπολογίζει μιά κίνηση μέχρι 3,50-3,55 περίπου.

 

ΟΠΑΠ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική – Προοπτική :  Βρίσκεται στο μέσο περίπου ενός πλαγιοανοδικού καναλιού με εύρος 9,3-10,90 και μπορεί να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όσο βρίσκεται εντός του καναλιού η στήριξη στο κάτω όριο είναι σήμα αγοράς και η αδυναμία διάσπασης του πάνω ορίου σήμα πώλησης. 

 

ΙΝΛΟΤ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική – Προοπτική :Πιέστηκε από το πάνω όριο του βραχυπρόθεσμου πλαγιοανοδικού καναλιού στο οποίο βρίσκεται και τώρα κινείται προς το κάτω. Εκεί (1,9) θα κριθεί και η περαιτέρω πορεία της. Από εκεί και κάτω στήριξη στο 1,85 (ΑΚΜΟ200) και κόκκινη γραμμή στο 1,75.  

 

ΕΧΑΕ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/καθοδική – Προοπτική :  Έφτασε σε μία από τις πιό βασικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις. Είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρώσει τη διόρθωσή της και να αντιδράσει ανοδικά. Η όποια βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση πρέπει να έχει στενό στόπ (7,15-7,20) γιατί αν δεν στηριχθεί εδώ θα βάλει σίγουρα το 6 μπροστά στην τιμή της. 

 

ΦΡΛΚ

Βραχυπρόθεσμη:Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : "Θα ψάξουμε για στήριξη και σημεία επανεισόδου στα 4,2 στα 4 και στα 3,8€" είχαμε γράψει στο προήγούμενο σχόλιο. Στηρίχθηκε η μετοχή στα 4€ και έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πίεση που είδαμε στο ΓΔ. Αν δεν χάσει τα 4€ διατηρεί την μεσοπρόθεσμη ανοδική προοπτική της και δεν θα ταλαιπωρήσει τους έχοντες ενώ δίνει και σημεία εισόδου. Αν χάσει τα 4€  η στήριξη στα 3,8 δεν είναι πολύ ισχυρή και χρειάζεται επανεκτίμηση. 

Κυματικά δεν έχει επιβεβαιώσει τη λήξη του ανοδικού.