Σχόλιο 10 Δεκ

2013-12-10 21:07

Η αγορά αντέδρασε χθές και σήμερα με τον τρόπο που περιμέναμε και είχαμε περιγράψει στο σχόλιο της Παρασκευής. Μας έδωσε χθές μιά σταθεροποιητική συνεδρίαση και σήμερα μιά καθαρά ανοδική με κλείσιμο σχεδόν στο υψηλό της ημέρας. Μεχρι εδώ τα πράγματα φαντάζουν ιδανικά. Προβληματίζει μόνο ο χαμηλός σχετικά τζίρος, ειδικά χθες και ο περιορισμός του ενδιαφέροντος σε λιγότερες από 20 μετοχές που συγκεντρώνουν το 90% του τζίρου. 

Τεχνικά, η εικόνα αρχίζει να φτιάχνει καθώς η τιμή του ΓΔ απομακρύνεται από το κάτω όριο του πλαγιοανοδικού καναλιού (ροζ) που αύριο βρίσκεται  στις 1173 μονάδες. Οι ΑΚΜΟ10,20,30  έχουν πάρει την επιθυμητή διάταξη και συνεχίζουν ανοδικά ενώ  αξιοσημείωτο είναι οτι πλέον ο ΑΚΜΟ50, που είναι ο βασικός τασικός δείκτης της μεσοπρόθεσμης τάσης, έχει υπερβεί τις 1150 μονάδες και συνεχίζει ανοδικά. Πολύ καλή η τεχνική εικόνα και από πλευράς candlesticks όπου οι τρείς τελευταίες συνεδριάσεις μας έχουν δώσει έναν αξιόπιστο αντιστρεπτικό σχηματισμό "τρια - μέσα - πάνω" ο οποίος έχει πιθανότητες συνέχισης της ανόδου την επόμενη μέρα 80% και διατήρησης της ανόδου (δηλαδή κλείσιμο υψηλότερο του σημερινού) μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 70%. Εμπόδιο αποτελεί η γνωστή γραμμή των 1202 μονάδων που φάνηκε καθαρα οτι ακόμη αποτελεί ισχυρή γραμμή αντίστασης παρά την πρόσφατη διάσπασή της.

Συμπέρασμα: Η τεχνική εικόνα του ΓΔ προδιαθέτει για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Αν αυξηθεί ο τζίρος και η άνοδος διαχυθεί σε μεγαλύτερο αριθμό τίτλων τότε μπορούμε να περιμένουμε κίνηση μέχρι το πάνω όριο του πλαγιοανοδικού καναλιού (πάνω από 1250 μονάδες). Αν η αγορά δεν δείξει την αναμενόμενη δύναμη δεν πρέπει να διασπάσει το κάτω όριο του καναλιού. Η τρέχουσα προτεινόμενη στρατηγική είναι η διατήρηση των long θέσεων όσο η διακύμανση των τιμών βρίσκεται εντός του καναλιού.

ΥΓ Προσοχή χρειάζεται η πιθανότητα επαλήθευσης του σεναρίου 4 που έχει αναρτηθεί στην ίδια ενότητα, καθώς η τρέχουσα ανοδική κίνηση μπορεί να είναι κύμα b του τελευταίου κύματος C που οδηγεί στις 1125 μονάδες όπως στο παρακάτω σχήμα. Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχει ένδειξη επιβεβαίωσης αυτού του σεναρίου.