Σχόλιο 10 Ιαν

2014-01-10 22:56

Ανόδου συνέχεια η σημερινή συνεδρίαση. Ορισμένα σημάδια κόπωσης εμφανίστηκαν σήμερα καθώς είχαμε μιά συνεδρίαση με μικρή ποσοστιαία άνοδο, μεγάλο τζίρο και γύρισμα προς τα κάτω σε αρκετές μετοχές που μέχρι χθές οδηγούσαν την κούρσα της ανόδου. Κάποιοι ίσως αναγνωρίσουν τα παραπάνω ως χαρακτηριστηκά "ξεφορτώματος". 

Όμως εμείς πρέπει να προσεγγίσουμε τεχνικά το ΓΔ. Η βραχυπρόθεσμη , μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική. Η τιμή του βρίσκεται πάνω από όλους τους ΑΚΜΟ (από τον ΑΚΜΟ 5ημερών μέχρι των 200ημερών). Επιπλέον βρίσκεται πάνω από την καλπάζουσα γραμμή τάσης. Δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητηθεί οτι η προοπτική είναι ανοδική και οτι ο πρώτος στόχος των 1350 μονάδων είναι εφικτός.

Στον αντίποδα αρκετές μετοχές έκλεισαν την σημερινή συνεδρίαση με αντιστρεπτικά κεριά που προδιαθέτουν για διόρθωση. Δεν σημαίνει φυσικά οτι η προδιάθεση αυτή θα επαληθευθεί αλλά αυτό δεν είναι και λόγος για να αγνοηθεί. 

Τι θα γίνει λοιπόν την άλλη εβδομάδα; Είναι πιθανόν να συνεχίσουμε την άνοδο χωρίς διόρθωση αλλάζοντας μετοχές οδηγούς. Ήδη η ΑΛΦΑ, η ΠΕΙΡ και άλλοι τίτλοι ανέλαβαν αυτό το ρόλο ενώ οι μέχρι τώρα πρωταγωνιστές μπορούν να "ξεκουραστούν" μιά δυό μέρες. Άλλες τόσες πιθανότητες βέβαια υπάρχουν να έχουμε μιά μικρή διόρθωση. Όπως και να εξελιχθεί η επόμενη εβδομάδα ακόμη δεν έχουμε κανένα σοβαρό τεχνικό σημάδι που να δικαιολογεί πωλήσεις. Η μορφή της σημερινής συνεδρίασης απλώς μας φέρνει σε φάση εγρήγορσης.