Σχόλιο 10 Ιαν

2014-01-11 15:29

Πριν αρχίσω το σχολιασμό των επιλεγμένων μετοχών μετά την συνεδρίαση της 10 Ιαν, οφείλω να ζητήσω συγνώμη γιατί ο "Δαίμων του τυπογραφίου" έκανε και στη σελίδα μου την παρέμβασή του. Στις επιλεγμένες μετοχές δεν συμπεριέλαβα κατά λάθος την ΠΕΙΡ ενώ ήταν 4η στις προτιμήσεις σας. Από σήμερα λοιπόν θα προστεθεί στην περιοδική ανάλυση.

Ας δούμε λοιπόν πως έκλεισε η εβδομάδα για τις μετοχές σας και ποιά είναι η προοπτική για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΤΕ 

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Δεν μπόρεσε να διασπάσει ανοδικά τον ΑΚΜΟ30 ημερών και το ημερήσιο κερί ήταν ένα μαυρο ανάποδο σφυρί που προδιαθέτει για αντιστροφή. Δεν μπορεί να αποκλειστεί μιά μικρή υποχώρηση που πρέπει να μην προχωρήσει κάτω από τα 4€ . Αν δεν υποχωρήσει κάτω από τα 4€ ή ακόμη καλύτερα αν δεν επιβεβαιβεώσει το κερί της Παρασκευής με μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση δεν αλλάζει η εκτίμηση οτι μπορεί να αποτελέσει μία από τις μετοχές οδηγούς του ΓΔ στη συνέχιση της ανοδικής του κίνησης.  Βραχυπρόθεσμος στόχος 4,5-4,6.

ΜΙΓ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική – Προοπτική : Πέτυχε τη διάσπαση των ΑΚΜΟ20,30 ημερών και παρέμεινε πάνω από αυτούς για δύο ημέρες. Αν δεν τους διασπάσει πάλι καθοδικά θα κινηθεί προς τον πρώτο στόχο (0,48). Εμπόδιο σ' αυτή την κίνηση αποτελέι η κατερχόμενη η οποία πρέπει να διασπαστεί την ερχόμενη εβδομάδα για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα και απομακρυνθεί από τον αρχικό ανοδικό στόχο. Αν διασπάσει καθοδικά ΑΚΜΟ 20 και 30 είναι πιθανή η επιστροφή στα 0,35€.

 

ΜΥΤΙΛ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Διέσπασε την αντίσταση των 6,35 € αλλά δεν συνέχισε δυναμικά. Γιά δύο ημέρες παρέμεινε σ΄αυτά τα επίπεδα. Αν ο ΓΔ διορθώσει δεν πρέπει να τον ακολουθήσει αλλά πρέπει να σχηματίσει μιά βάση μεταξύ 6,35 - 6,50€ για να κινηθεί  προς τον επόμενο στόχο των 7€. Επιστροφή κάτω από 6,35 και παραμονή πάνω από μία ημέρα δεν θα είναι για καλό.

ΠΕΙΡ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Με ακόμη μία ανοδική ημέρα και επιβεβαίωση της οριακής διάσπασης της τελευταίας αντίστασης (1,75), αλλάζει επίπεδο.  Βέβαια η περιχή από εδώ και πάνω είναι "αχαρτογράφητη" αλλά μπορούμε να εντοπίσουμε τον πρώτο στόχο στα 2,2€. Ήδη έχει αναλάβει ρόλο οδηγού μαζί με την ΑΛΦΑ στην άνοδο και αν ο ΓΔ δεν διορθώσει έντονα μπορεί να κινηθεί άμεσα προς τα 2€.

ΑΛΦΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ανέτρεψε την προβληματική εικόνα με καθαρή διάσπαση της κατερχόμενης που την ταλαιπωρούσε. Είχαμε πεί ότι με ακόμη μία ανοδική ημέρα και υπέρβαση της τελευταίας αντίστασης (0,71), αλλάζει επίπεδο και στόχους (0,80-0,85). Ήδη έχει αναλάβει ρόλο οδηγού στην άνοδο και αν ο ΓΔ δεν διορθώσει έντονα μπορεί άνετα να επιτύχει τον πρώτο στόχο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

ΟΤΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : "Καλπάζει και είναι λογικό κάπου να λαχανιάσει και να ξεκουραστεί". Αυτό ήταν το πρηγούμενο σχόλιο για τον ΟΤΕ και σαν να μας άκουσε έκοψε ταχύτητα. Μιά μικρή διόρθωση δεν είναι πρόβλημα και ο στόχος παραμένουν τα 12,5 € 

ΕΥΡΩΒ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική-  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική :  "Αν όμως αντιδράσει έχει δυνάμεις να κάνει το 0,60 σε πρώτη φάση". Με αυτό το σχόλιο περιγράψαμε την αντίδραση που περιμέναμε από τη μετοχή. Πρέπει όμως να παραδεχθώ οτι δεν περίμενα να κάνει άλμα μέσα σε μία ημέρα και να καλύψει όλο το εύρος που υπολόγιζα για την αντίδραση. Αυτό μας υποχρεώνει να θέσουμε νέους στόχους αλλά να είμαστε και επιφυλακτικοί για τη συνέχεια γιατί ότι ανεβαίνει γρήγορα, γρήγορα πέφτει. Μια μικρή διόρθωση επιτρέπεται με την προϋπόθεση οτι δεν θα διασπαστεί η καλπάζουσα γραμμή τάσης. Νέοι στόχοι τα 0,72€ και 0,85€. 

  

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική/Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Η συνεδρίαση της Παρασκευής έδωσε ένα άσχημο αντιστρεπτικό ανάποδο σφυρί που πιθανόν να δημιοργήσει μιά βραχυπρόθεσμη διορθωτική τάση. Παρ'ολα αυτά η μέχρι τώρα κίνηση της μετοχής δικαιολογεί και μια μικρή υποχώρηση της τιμής της. Απαγορεύεται κίνηση κάτω από 3,4€ καθώς χαλάει την ανοδική προοπτική και προδιαθέτει για βαθύτερη διόρθωση. Αν δεν επιβεβαιωθεί το κερί της Παρασκευής ο στόχος παραμένει στα 4€.

ΟΠΑΠ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Συνεδρίαση αναμονής η συνεδρίαση της Παρασκευής. Με ένα κλείσιμο πάνω από 10,76 την Δευτέρα φεύγει κατευθείαν για 12€. Με κλείσιμο κάτω από 10,35  θα δοκιμάσει την στήριξη των ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών πρίν ξεκινήσει ξανά ανοδικά.

ΙΝΛΟΤ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική– Προοπτική :Δείχνει σημάδια κόπωσης. Έχει δυνάμεις με το κατάλληλο σπρώξιμο από το ΓΔ να φτάσει το πολύ στο 2,25. Εκεί πρέπει να διορθώσει ελαφρά αν πρόκειται να φύγει για το 2,4.

ΕΧΑΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική/Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ζορίζεται στα 8,9€. Υπάρχει πιθανότητα βραχυπρόθεσμης αντιστροφής με στόχο τα 8€ όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο. Αν υπερβεί την αντίσταση και βάλει το 9 μπροστά μπορεί να δεί και διψήφιο νούμερο.

ΦΡΛΚ

Βραχυπρόθεσμη:Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική– Προοπτική : Λαχάνιασε και διέκοψε την τρελή κούρσα ανόδου. Αγοραστές υπάρχουν και ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ψηλότερα. Πιθανόν να επιχειρήσει επιβεβαίωση του επιπέδου των 4,2€ πρίν απογειωθεί και πάλι οπότε μέχρι τα 4,2 δεν εμπνέει ανησυχία.