Σχόλιο 11 Νοε

2013-11-11 19:47

Σήμερα είχαμε μια παραπλήσια συνεδρίαση με αυτή της Παρασκευής.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας η κίνηση του ΓΔ αλλά και του συνόλου σχεδόν των "καλών" μετοχών ήταν ανοδική και έδινε υποσχέσεις για τη συνέχεια με ερωτηματικό μόνο τον υποτονικό τζίρο. Από τις 16:00 και μετά άρχισαν να μαζεύονται σύνεφα και τελικά αν εξαιρέσουμε  ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΦΡΛΚ, ΕΛΚΑ και μερικές άλλες που διατήρησαν τα κέρδη της ημέρας είχαμε άσχημο κλείσιμο σε ΕΤΕ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟΧΚ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και άλλες που επηρέασαν και το ΓΔ με αποτέλεσμα να κλείσει στα χαμηλά σχεδόν της ημέρας έχοντας, χαμηλότερο υψηλό, χαμηλό και κλείσιμο ημέρας σχηματίζοντας δηλαδή μια καθαρά καθοδική ημέρα.

Παρά το άσχημο κλείσιμο τεχνικά δεν δόθηκε κάποιο σήμα για έξοδο γι αυτούς που παραμένουν αγορασμένοι. Παρότι διέσπασε καθοδικά τον ΑΚΜΟ10 ημερών παραμένει πάνω από τον ΑΚΜΟ20 ημερών και στηρίζεται απ΄αυτόν. Το σημαντικότερο είναι οτι παραμένει εντός του πλαγιοκαθοδικού καναλιού που η διάσπασή του θα μας δώσει και σήμα για την μεσοπρόθεσμη συνέχεια.

Αύριο πιθανόν να συνεχίσουμε καθοδικά αλλά η όποια πρόβλεψη είναι εξαιρετικά επισφαλής και το ποσοστό επαλήθευσης είναι μικρό (55%).

Μόνο μία καθοδική κίνηση με κλείσιμο κάτω από 1156 μονάδες θα ενισχύσει καθοδική τάση για τη συνέχεια, όπως αντίστοιχα θα ανατρέψει τον όποιο ασθενή καθοδικό σχηματισμό έχει δημιουργηθεί, μια ισχυρή ανοδική κίνηση με κλείσιμο πάνω από 1180 μονάδες.