Σχόλιο 12 Νοε

2013-11-12 20:53

Καθαρά πτωτική η σημερινή συνεδρίαση με καλό τζίρο και διασπορά του κόκκινου στο σύνολο σχεδόν των μετοχών.

Περιμέναμε μια πτωτική συνεδρίαση όχι όμως τόσο έντονα καθοδική. Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες της σημερινής ημέρας.

Κλείσιμο με διάσπαση του ΑΚΜΟ20, στα χαμηλά της ημέρας με ένα μεγάλο μαύρο κερί που φυσιολογικά θα μεταφέρει την ορμή του και στο αυριανό άνοιγμα. Γιατί λέω άνοιγμα και όχι στην αυριανή ημέρα; Κρατάω μια επιφύλαξη λόγω της οριακής στήριξης που βρήκε ο ΓΔ στο κάτω όριο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού, πράγμα που δίνει περιθώρια για μια μικρή αντίδραση αύριο. Αρνητικό στοιχείο και η οριακή έστω (0,5 μονάδες) καθοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ20 από τον ΑΚΜΟ10 που πιέζουν μαζί πλέον το ΓΔ.

Ας δούμε και το διάγραμμα κλεισιμάτων

 

Για δεύτερη φορά βρισκόμαστε κάτω από τη neck line 2 της τοπικής διπλής κορυφής με στόχο τις 1109 μονάδες. Επιβεβαιώθηκε ο MACD που σε προηγούμενο σχόλιο (7 Νοε) είχαμε πει οτι μας έδειχνε οτι η ανοδική αντίδραση είναι μάλλον pull back της κορυφής και έτσι είδαμε νέα τοπικά χαμηλά. 

Μπορούμε να χαρτογραφήσουμε τη συνέχεια. Λογικά θα συνεχίσουμε καθοδικά και θα δοκιμάσουμε τη ζώνη 1109-1125. Εκεί θα συναντήσουμε μια πρώτη στήριξη την οποία θα αξιολογήσουμε μολις εμφανιστεί. Ο καθοδικός σχηματισμός (πύργος)  που επιβεβαιώθηκε με το σημερινό μαυρο κερί μας δίνει πιθανότητα συνέχισης της καθόδου για αύριο 65%

Εδώ θέλω να επαναλλάβω την μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να δούμε ανοδική αντίδραση αύριο η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ακυρώσει το βραχυπρόθεσμο καθοδικό σενάριο εκτός αν εμφανιστεί ένα μεγάλο ασπρο κερί που θα κλείσει τουλάχιστον πάνω από 1147 μονάδες.