Σχόλιο 14 Ιαν

2014-01-14 20:18

Η σημερινή δεύτερη διορθωτική ημέρα μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε την προοπτική ορισμένων μετοχών και να εισάγουμε και τιμές βραχυχρόνιων και μεσοχρόνιων stop. Εδώ θα πρέπει να επισημάνω οτι τα stop που θα αναφερθούν παρακάτω αφορούν κλείσιμο, έχουν παραχθεί από τα συστήματα συναλλαγών που χρησιμοποιώ προσωπικά και δεν παράγουν ζημιές ή παράγουν μικροζημιές σε σχέση με τα σημεία εισόδου που έχουν παραχθεί από τα ίδια συστήματα. Επειδή η παρούσα ενότητα είναι καινούρια και δεν έχουν δημοσιευτεί σημεία εισόδου τονίζω οτι οι υπόψη τιμές έχουν μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αποτελούν πρόταση πώλησης των μετοχών ή διακράτησής τους μέχρι να ενεργοποιηθούν τα stop. 

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά.

ΕΤΕ 

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Καθοδική – Προοπτική : " Δεν μπόρεσε να διασπάσει ανοδικά τον ΑΚΜΟ30 ημερών και το ημερήσιο κερί ήταν ένα μαυρο ανάποδο σφυρί που προδιαθέτει για αντιστροφή. Δεν μπορεί να αποκλειστεί μιά μικρή υποχώρηση που πρέπει να μην προχωρήσει κάτω από τα 4€ " Αυτό είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο και δεν μας διέψευσε η κίνηση της μετοχής. Το κάτω όριο των  4€ ισχύει ακόμη και αποτελεί το βραχυπρόθεσμο στοπ. Το μεσοχρόνιο στοπ βρίσκεται στα 3,82€ ενώ σε περίπτωση ανοδικής αντιστροφής ο βραχυπρόθεσμος στόχος στα 4,5-4,6 €.

 

ΜΙΓ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Καθοδική – Προοπτική : " Αν διασπάσει καθοδικά ΑΚΜΟ 20 και 30 είναι πιθανή η επιστροφή στα 0,35€ ". Δεν χωράνε περισσότερα σχόλια. Βραχυπρόθεσμο στοπ 0,387, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο 0,349. Ανοδικός στόχος 0,43 και 0,48 

ΜΥΤΙΛ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : " Επιστροφή κάτω από 6,35 και παραμονή πάνω από μία ημέρα δεν θα είναι για καλό " Ίσως το κακό που προβλέψαμε στο προηγούμενο σχόλιο να τελειώσει αύριο πάνω στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών. Βραχυπρόθεσμο στοπ 5,99, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο 5,4. Ανοδικός στόχος ξανά 6,35 και 6,5    

 

ΠΕΙΡ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Μετοχή που πετυχαίνει νέα υψηλά (κλείσιμο) ειδικά μιά τέτοια ημέρα έχει και ανοδική προοπτική.Βραχυπρόθεσμο στοπ 1,65 (με επιφύλαξη), μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο 1,54. Ανοδικός στόχος 2 και 2,25. Αν αύριο ο ΓΔ αντιστρέψει ανοδικά μπορεί να είναι μια πολύ ωραία ημέρα για τους κατόχους ΠΕΙΡ.    

ΑΛΦΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική/Ουδέτερη – Προοπτική : Εκεί που μας είχε πείσει για την αλλαγή σελίδας οι δύο τελευταίες ημέρες ξεθώριασαν αυτή την εικόνα. Όσο παραμένει πάνω από τα 0,70  δεν αλλάζει η βραχυχρόνια προοπτική σε καθοδική και γιαυτό το σύστημα δεν παράγει βραχυχρόνιο στοπ. Μεσοπρόθεσμο στα 0,64 και μακροπρόθεσμο 0,61. Ανοδικός στόχος 0,80. 

ΟΤΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ποιός δεν περίμενε μια μικρή διόρθωση της μετοχής; Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε μεσοπρόθεσμο στοπ. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε στη συνέχεια. Ο βραχθπρόθεσμος ανοδικός στόχος παραμένει στα 12,5 € 

ΕΥΡΩΒ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική :  " Αυτό μας υποχρεώνει να θέσουμε νέους στόχους αλλά να είμαστε και επιφυλακτικοί για τη συνέχεια γιατί ότι ανεβαίνει γρήγορα, γρήγορα πέφτει. " Η μετοχή της ΕΥΡΩΒ τα έκανε όλα μέσα σε τρείς ημέρες. Πέτυχε τον βραχυπρόθεσμο ανοδικό στόχο της και ολοκλήρωσε και τη διόρθωσή της. Αν το πρόσημο είναι αύριο + η παρτίδα σώνεται και όλα παίρνουν παράταση. Αν αύριο παει προς τα κάτω στοπ στο 0,547 οπού τελειώνουν τα πάντα. 

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική :" Η συνεδρίαση της Παρασκευής έδωσε ένα άσχημο αντιστρεπτικό ανάποδο σφυρί που πιθανόν να δημιουργήσει μιά βραχυπρόθεσμη διορθωτική τάση. Παρ'ολα αυτά η μέχρι τώρα κίνηση της μετοχής δικαιολογεί και μια μικρή υποχώρηση της τιμής της. Απαγορεύεται κίνηση κάτω από 3,4€ καθώς χαλάει την ανοδική προοπτική και προδιαθέτει για βαθύτερη διόρθωση. " Αυτό είχαμε αναφέρει το Σάββατο και ισχύει και σήμερα απόλυτα . Στοπ στο 3,40 μεσοπρόθεσμο στα 3 ανοδικός στόχος 3,75 και 4.

ΟΠΑΠ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική :  " Συνεδρίαση αναμονής η συνεδρίαση της Παρασκευής. Με ένα κλείσιμο πάνω από 10,76 την Δευτέρα φεύγει κατευθείαν για 12€. Με κλείσιμο κάτω από 10,35  θα δοκιμάσει την στήριξη των ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών πρίν ξεκινήσει ξανά ανοδικά ". Η τελευταία πρόταση  του προηγούμενου σχόλιου τα λέει όλα. Αν ο ΓΔ γυρίσει ανοδικά μπορεί και ο ΟΠΑΠ να γλυτώσει τη βουτιά κάτω από τα 10 ευρώ στους ΑΚΜΟ20,30 και να γυρίσει πάνω στον ΑΚΜΟ 10 ημερών (10,19). Θα δούμε αύριο.

ΙΝΛΟΤ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική :Έδειχνε σημάδια κόπωσης και το είχαμε επισημάνει. Δεν έδωσε και ο ΓΔ το κατάλληλο σπρώξιμο και διορθώσαμε. Βραχυπρόθεσμο στοπ στα 2 και μεσοπρόθεσμο στο 1,8. Το σημερινό κεράκι δεν ήταν άσχημο και μπορεί αύριο να ανακάμψει χωρίς να πλησιάσει το στοπ (το έκανε άλλωστε σήμερα).

ΕΧΑΕ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/καθοδική – Προοπτική :  Υπάρχει πιθανότητα βραχυπρόθεσμης αντιστροφής είχαμε γράψει στις 7 Ιαν με οριοθετημένο στόχο τα 8€  από τις 9 Ιαν. Αν φύγει κάτω από 8€ πάμε για 7,3.

ΦΡΛΚ

Βραχυπρόθεσμη:Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική– Προοπτική : Η μετοχή του Φουρλή έχει αποδειχθεί σηματωρός για την κίνηση του ΓΔ αφού προηγείται κατά 2 - 4 ημέρες. Αν επιβεβαιωθεί και αυτή τη φορά αύριο ή μεθαύριο γυρίζει πάνω και ο ΓΔ .Το βραχυπρόθεσμο στόπ ανέβηκε στο 4,34 ενώ το μεσοπρόθεσμο από τα 3,8 στα 4.