Σχόλιο 15 Νοε - Εβδομάδα 11-15 Νοε

2013-11-16 18:29

Ημέρα ποδοσφαίρου η χτεσινή και έτσι το σχόλιο της 15 Νοε ανεβαίνει με μιά ημέρα καθυστέρηση.

Ο ΓΔ πραγματοποίησε δεύτερη είσοδο στην ζώνη 1110-1125 όπου και πάλι γύρισε ανοδικά και έκλεισε εκτός της ζώνης και εντός του γνωστού πλέον πλαγιοκαθοδικού καναλιού στο όποίο βρισκόμαστε για 4η εβδομάδα.

Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η συνεχιζόμενη πίεση στις τιμές από τον ΑΚΜΟ10 ημερών που έχει γυρίσει καθοδικός εδώ και 5 ημέρες. Ειδικά χτές μας έδωσε ακριβώς το υψηλό της ημέρας. Επιπλέον από 15 Νοε γύρισε καθοδικός και ο ΑΚΜΟ20 ημερών που βρίσκεται ακόμη αρκετά ψηλότερα. Το έυρος του πλαγιοκαθοδικού καναλιού μας δίνει για την ερχόμενη εβδομάδα κάτω όριο 1124 και άνω όριο 1186 μονάδες.

Το εβδομαδιάιο κερί ήταν ένα σχετικά μεγάλο μαύρο "μαρουμπόζου" (>3%) που επιβεβαίωσε την καθοδική ορμή των προηγηθέντων κεριών και δίνει αντίστοιχη πρόγνωση και για την ερχόμενη εβδομάδα με ποσοστό 60% περίπου.

Επιπλεόν όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα είχαμε μια καθαρά καθοδική εβδομάδα (χαμηλότερο υψηλό,χαμηλό και κλείσιμο).

Όλα αυτά μας προδιαθέτουν για συνέχιση της καθοδικής κίνησης. Για να ανατραπεί η πορεία προς τα κάτω θα πρέπει να μην διασπαστεί το κάτω όριο της ζώνης 1110 - 1125 και να κινηθεί ο ΓΔ πάνω από τον ΑΚΜΟ10 ημερών, σε πρώτη φάση, για να μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα.

Τα σενάρια που έχω αναρτήσει στην ίδια ενότητα ισχύουν όλα. Αξίζει όμως να αναφέρουμε εδώ, ότι το σενάριο 2 που αφορά τη διόρθωση με μορφή τριγωνικού σχηματισμού, έχει σχεδόν εξαντλήσει τα χρονικά όρια επιβεβαίωσής του, καθώς τέτοιοι σχηματισμοί διαρκούν 1 έως 4 εβδομάδες.

Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα να διασπαστεί το άνω όριο του τριγώνου, εντός της ερχόμενης εβδομάδας και θα ήταν καλύτερα αυτό να συμβεί μετά από μία "τρομοκρατική" βύθιση στα χαμηλά της ζώνης 1110-1125 μον. Δευτέρα - Τρίτη και ανοδική κίνηση με μεγάλους όγκους από Τετάρτη ή Πέμπτη και μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση για λύση του σχηματισμού και συνέχιση της ανόδου, το κλείσιμο της ερχόμενης Παρασκευής να είναι καθαρά πάνω από το άνω όριο του τριγώνου (π.χ 1175 μον). Αν τα παραπάνω δεν πραγματοποιηθούν τότε το σενάριο 2, ουσιαστικά παύει να ισχύει και ψάχνουμε τη λύση σε εναλλακτικό σενάριο.