Σχόλιο 16 Ιαν

2014-01-16 21:04

"......Συμπέρασμα: Πωλήσεις τίτλων που συμμετέχουν στην άνοδο δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση καθώς οι πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου είναι αρκετές. Με δεδομένη την αδυναμία σε ορισμένους τίτλους και γενικά στο ΓΔ στο μέσο της συνεδρίασης δεν αποκλείεται ούτε θα ήταν κακό να υπάρξει μιά μικρή συσσώρευση μεταξύ Τ2 ή C1 ως κάτω όριο και 1306 μονάδων ως πάνω, για τις επόμενες 3 έως 7 ημέρες και μετά να συνεχίσει η άνοδος έχοντας αποκτήσει αρκετά "καύσιμα" που φάνηκε οτι σήμερα δεν ήταν αρκετά, γιαυτό  και χρειάστηκε παρέμβαση στο τέλος. 

Αύριο αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι για μιά καλή ανοδική συνεδρίαση υπάρχει και μιά μικρή πιθανότητα για μιά σταθεροποιητική συνεδρίαση και κλείσιμο +/- 0,5% από το σημερινό που δεν χαλάει τίποτα........."

 

Ξεκινώ την σημερινή μου ανάλυση παρουσιάζοντας το συμπέρασμα του χθεσινού σχολίου. Εκτός των ορίων των οποίων είχαμε θέσει χθές μας ξέφυγε αρκετά η σημερινή συνεδρίαση και συγκεκριμένα: Στο ποσοστό της διόρθωσης αφού είχαμε πεί έως -0,5% και μας έδωσε το διπλάσιο -0,97% και στον τζίρο που τα 102εκ δεν ταιριάζουν με σταθεροποιητική συνεδρίαση. Βέβαια θα πρέπει να υπολογίσουμε οτι μεγάλο μέρος αυτού του τζίρου χρειάστηκε για να επανέλθει ο ΓΔ από τις 1263 μονάδες που έκανε χαμηλό.

Ας δούμε πως διαμορφώθηκε το διάγραμμα μετά την σημερινή ημέρα

Η σημερινή συνεδρίαση είχε εύρος ακριβώς μεταξύ των αντιστάσεων. Αντίσταση η Τ1 η οποία  επιβεβαιώθηκε δύο φορές χθές και σήμερα και μάλλον μας αποχαιρετά καθώς η κλίση της είναι τέτοια που αν δεν την ακολουθήσουμε αύριο δεν θα την προσεγγίσουμε ξανά. Στήριξη οι Τ2 και C1 στις οποίες από σήμερα έφτασε ο ΑΚΜΟ10 ημερών να βοηθήσει στην στήριξη των τιμών του ΓΔ. 

Συμπέρασμα: Εκτός από την ανατροπή της ανοδικής ψυχολογίας τίποτα δεν έχει συμβεί που να σηματοδοτεί και αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Διατήρηση του ΓΔ εντός των ορίων Τ2 και 1306 μονάδων θα δώσει γρήγορα την ανοδική ώθηση που χρειάζεται για να σημειώσει νέα υψηλά. υποχώρηση του ΓΔ κάτω της Τ2 δυσκολεύει την κατάσταση και αναζητούμε στήριξη στις 1256 μονάδες αρχικά και στην τελική στήριξη του χάσματος 1239-1242. Αύριο θα ρισκάρω να πιθανολογήσω για μιά ανοδική αντίδραση κυριώς λόγω της κάτω σκιάς του σημερινού κεριού και της πολλαπλής στήριξης που παρέχεται σ΄αυτά τα επίπεδα κόντρα στο προφανές που μας δείχνει για συνέχιση της υποχώρησης.

Όπως χρειάζεται ψυχραιμία στην άνοδο χρειάζεται ψυχραιμία και στην πτώση και το αντίστροφο.