Σχόλιο 17 Δεκ

2013-12-18 11:20

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ξεκινήσει ήδη η συνεδρίαση του ΧΑΑ. Αν και καθυστερημένη η ανάλυση της χθεσινής ημέρας θα παρουσιαστεί σαν να γράφεται νωρίς το πρωί πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η παραμονή του ΓΔ σε κλείσιμο, εντός του πλαγιοανοδικού καναλιού και η δεύτερη επιβεβαίωση του κάτω ορίου αυτού ως στήριξη. Επιπλέον το κερί της ημέρας με το ελάχιστο σώμα και τις μεγάλες σκιές μπορεί να εκληφθεί είτε ως "πρωινό αστέρι" που χρειάζεται επιβεβαίωση σήμερα με ένα μεγάλο ανοδικό άσπρο κερί, για να σηματοδοτήσει άνοδο, είτε ως "doji" ανάπαυλας για να συνεχίσει ο ΓΔ με δύναμη προς τα κάτω.

Λόγω του σχηματισμού των κεριών και της θέσης του ΑΚΜΟ50 οποιοδήποτε ανοδικό κερί με κλείσιμο κάτω από 1160 μονάδες δεν σηματοδοτεί άνοδο. Μη επιβεβαιωμένη σηματοδότηση θα έχουμε με κλείσιμο πάνω απο 1160 μέχρι 1169 μονάδες και η επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης αντιστροφής θα πραγματοποιηθεί μόνο με κλείσιμο πάνω από 1169 μονάδες.

Συμπέρασμα: Οποιαδήποτε ανοδική κίνηση όπως αυτή που βλέπουμε την πρώτη ώρα της συνεδρίασης δεν πρέπει να παρασύρει σε αγορές αν δεν πληρεί τα παραπάνω κριτήρια. Επιλεκτικές αγορές πρέπει να γίνουν μόνο αν το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης βρισκόμαστε πάνω από 1169 μονάδες και στα ψηλά της ημέρας. Το σημερινό κερί για να σηματοδοτήσει άνοδο πρέπει να είναι και "ξυρισμένο" πάνω  (δηλ. χωρίς πάνω σκιά) ή αν έχει σκιά να είναι πολύ μικρή και να γίνει στις δημοπρασίες

Το στοπ γιαοποιαδήποτε τοποθέτηση είναι το κλείσιμο κάτω απο το όριο του καναλιού.