Σχόλιο 17 Ιαν

2014-01-18 20:16

Δεν μας έκανε τη χάρη τελικά ο ΓΔ να δώσει μιά ανοδική αντίδραση την Παρασκευή. Αυτό που έγινε ήταν μιά σταθεροποιητική συνεδρίαση που δεν δίνει και πολλά περιθώρια πρόβλεψης για τη συνέχεια. Τα πρόσημα μικτά σε δεικτοβαρείς τίτλους με άλλες μετοχές να απογειώνονται (ΜΙΓ) και άλλες να βυθίζονται (ΟΠΑΠ).

Στο διάγραμμα, βλέπουμε ότι για μιά ακόμη συνεδρίαση οι γνωστές στηρίξεις των τελευταίων ημερών συγκράτησαν το ΓΔ και παραμένει εντός των τριγώνων που σχηματίζουν οι Τ2 και η C1 με τη γραμμή των 1306 μονάδων. Στήριξη επίσης προσφέρει και ο ΑΚΜΟ10 πάνω στον οποίο είχαμε και το κλείσιμο της ημέρας. Αντιστάσεις υπάρχουν από την κατερχόμενη Τ3 και την γνωστή γραμμή των 1306 μονάδων. Όσο ο ΓΔ βρίσκεται μεταξύ των παραπάνω ορίων το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να περιμένει τη λύση αυτού του σχηματισμού. Αν ο σχηματισμός λυθεί ανοδικά τότε αναμένουμε τον ΓΔ να φτάσει τουλάχιστον στις 1350 μονάδες, ενώ αν λυθεί καθοδικά τότε θα έχουμε μια επιβεβαιωμένη τοπική διπλή κορυφή και θα οδηγήσει το ΓΔ, αν γεμίσει και το χάσμα των 1239-1242 μονάδων να ψάχνει στήριξη στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, η υποτιθέμενη καθοδική κίνηση αν δεν είναι έντονη ο ΓΔ να φτάσει ταυτόχρονα με τους ΑΚΜΟ20,30 στην περιοχή του χάσματος και σε αυτή την περίπτωση η στήριξη που θα δεχθεί να είναι αρκετά ισχυρή οπότε να έχουμε βίαια ανοδική αντίδραση. Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα αξιολογήσουμε τις επόμενες ημέρες και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε σαφή εικόνα για την κίνηση του ΓΔ.

Συμπέρασμα : Η καλύτερη στρατηγική κατά την άποψή μου είναι η αναμονή. Επιλεκτικές αγορές  και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις έξω από την Τ3 και Τ2 αντίστοιχα μπορούν να γίνουν οι οποίες μπορούν να ενισχυθούν πάνω από τις 1306 και κάτω από τις 1256 μονάδες αντίστοιχα με την προϋπόθεση οτι δεν θα έχει συμβεί κάποιο κοινωνικοπολιτικό γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.