Σχόλιο 17 Ιαν

2014-01-19 18:13

Η συνεδρίαση της Παρασκευής μας έδωσε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από ποικιλία προσήμου στις μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη με τις μετοχές που μας ενδιαφέρουν: 

 

ΕΤΕ 

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Δεν μας έχει δείξει τις διαθέσεις της. Δεν δείχνει πάντως πρόθυμη να κινηθεί κάτω από τα 4€ . Το κάτω όριο των  4€ ισχύει ακόμη και αποτελεί το βραχυπρόθεσμο στοπ. Το μεσοχρόνιο στοπ βρίσκεται στα 3,82€ ενώ σε περίπτωση ανοδικής αντιστροφής ο βραχυπρόθεσμος στόχος στα 4,5-4,6 €. Σκέψεις για αγορές με πολύ στενό στοπ (βραχυχρόνιο) δεν πρέπει να αποκλειστούν.

 

ΜΙΓ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Η πλέον απρόβλεπτη συμπεριφορά. Θα πετύχει τον στόχο των 0,48 που είχαμε θέσει και θα βλέπει το 0,51 αλλά δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τη συνέχεια γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη τάση.

 

ΜΥΤΙΛ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Αν κινηθεί προς τα κάτω θα στηριχθεί στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών που βρίσκονται λίγο πάνω από τα 6€ . Βραχυπρόθεσμο στοπ 5,99, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο 5,4. Ανοδικός στόχος ξανά 6,35 και 6,5    

 

ΠΕΙΡ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ανέκοψε την κίνησή της αλλά δεν αντέστρεψε πορεία. Βραχυπρόθεσμο στοπ 1,65 (με επιφύλαξη), μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο 1,54. Ανοδικός στόχος 2 και 2,25. 

    

ΑΛΦΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική/Ουδέτερη – Προοπτική : Όσο παραμένει πάνω από τα 0,70  δεν αλλάζει η μεσοπρόθεσμη ανοδική προοπτική. Μεσοπρόθεσμο στοπ στα 0,64 και μακροπρόθεσμο 0,61. Ανοδικός στόχος 0,80. 

 

ΟΤΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Έχει περιθώρια για μια μικρή διόρθωση.  Μεσοπρόθεσμο στοπ στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών που βρίσκονται μεταξύ 10 και 10,5 €. Ο βραχυπρόθεσμος ανοδικός στόχος παραμένει στα 12,5 € 

 

ΕΥΡΩΒ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική :  Δεν πείθει οτι μπορεί να συνεχίσει με δύναμη ανοδικά. Πιθανή η διόρθωση μέχρι τα 0,55-0,56€ . Αν στραφεί ανοδικά θα δημιουργήσει προϋποθέσεις μόνο αν υπερβεί τα πρόσφατα υψηλά.

  

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Απαγορεύεται κίνηση κάτω από 3,4€ καθώς χαλάει την τεχνική της εικόνα και προδιαθέτει για κίνηση προς τα 3€. Στοπ στο 3,40, μεσοπρόθεσμο στα 3, ανοδικός στόχος 3,75 και 4.

 

ΟΠΑΠ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική :  Δεν κατάφερε να στηριχθεί στον ΑΚΜΟ10 ημερών και θα ψάξει στήριξη στους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών που βρίσκονται λίγο κάτω από τα 10€. 

 

ΙΝΛΟΤ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική :Στα 2,28 θα συναντήσει το πάνω όριο του βραχυπρόθεσμου πλαγιοανοδικού καναλιού στο οποίο κινείται. Εκεί θα κριθεί και η περαιτέρω πορεία της. Βραχυπρόθεσμο στοπ στα 2 και μεσοπρόθεσμο στο 1,8. 

 

ΕΧΑΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ουδέτερη -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική :  Αφού διόρθωσε μέχρι τα 8€ όπως είχαμε προβλέψει ανέκαμψε ελαφρά και πλέον στοχεύει με αρκετές πιθανότητες τα 7,3 και τα 8,8€ με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρ της ανοδικής προοπτικής λόγω της στήριξης που παρέχεται από τους ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών.

 

ΦΡΛΚ

Βραχυπρόθεσμη:Καθοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη – Προοπτική : Χτύπησε το βραχυπρόθεσμο στόπ στο 4,34 σχηματίζοντας μια τοπική διπλή κορυφή. Αν δεν ανακάμψει άμεσα πάνω από τα 4,4€ δημιουργούνται σκέψεις για σταδιακές πωλήσεις ενώ θα ψάξουμε για στήριξη και σημεία επανεισόδου στα 4,2 στα 4 και στα 3,8€