Σχόλιο 20 Ιαν

2014-01-20 22:24

Η σημερινή συνεδρίαση μας επιφύλασε μιά σαρωτική καθοδική διάσπαση όλων των στηρίξεων αλλά με μικρό, σχετικά με προηγούμενες συνεδριάσεις, τζίρο που είναι και το μόνο θετικό σημείο της συνεδρίασης και της εικόνας του ΓΔ.

Διασπάστηκε ο ΑΚΜΟ10 ημερών, η C1, η Τ2 και σημειώθηκαν νέα τοπικά χαμηλά αφού ο ΓΔ κινήθηκε χαμηλότερα των 1256 μονάδων. Επιπλέον γέμισε και το χάσμα που βρισκόταν στις 1239-1242 μονάδες. Μια ασθενής στήριξη αναμένεται να υπάρξει στις 1232 μονάδες που δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα προκαλέσει αντιστροφή ή απλά μια μικρή διακοπή της καθοδικής πορείας ενδοσυνεδριακά. Ουσιαστική στήριξη αναμένουμε να βρει ο ΓΔ στους ΑΚΜΟ20,30 ημερών που βρίσκονται στην περιοχή των 1205 -1215 μονάδων και συνεχίζουν ανοδικά. Εκεί θα κριθεί και η μεσοπρόθεσμη προοπτική καθώς διάσπαση των ΑΚΜΟ θα επιβαρύνει και άλλο το κλίμα αλλά θα θέσει και νέα δεδομένα αφού θα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες το υψηλό των 1306 μονάδων στις 10/1 να ήταν η κορύφωση του τρέχοντος ανοδικού κύματος.
Σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης για να έχουμε αρκετές πιθανότητες να συνεχίσουμε ψηλότερα θα πρέπει σε πρώτη φάση ο ΓΔ να υπερβεί τις 1256 μονάδες και αφού σταθεροποιηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο θα πρέπει να υπερβεί ξανά την Τ2 ωστε να εξέλθει του τριγωνικού διορθωτικού σχηματισμού. Κάθε άλλη κίνηση χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα πρέπει να χαρακτηριστεί ως pull back  και επιβεβαιώνει την πρόσφατη τοπική διπλή κορυφή ως σχηματισμό αντιστροφής της τάσης.
Συμπέρασμα: Αν και δεν έχει δοθεί αποφασιστικό σήμα μεσοπρόθεσμης αντιστροφής, υπάρχουν ενδείξεις και κάποιες ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών είναι χρήσιμες. Πρέπει να μην υπάρχει ανησυχία για "χάσιμο του τρένου της ανόδου" αν ο ΓΔ στηριχθεί και στραφεί ξανά σε ανοδική πορεία καθώς υπάρχουν μετοχές που έχουν υποχωρήσει αρκετά και κοντά σε ισχυρές στηρίξεις ώστε να αποτελέσουν οχήματα για το νέο ανοδικό κύμα αν αυτό εκδηλωθεί.