Σχόλιο 22 Ιαν

2014-01-22 21:25

Η σημερινή συνεδρίαση ανέκοψε την πτωτική πορεία του ΓΔ και δημιούργησε τις πρϋποθέσεις για ανοδική κίνηση τις επόμενες ημέρες. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας βέβαια είναι ότι προς το παρόν δεν έχουμε αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, αλλά ανοδική αντίδραση. Έχοντας υπόψη τα σενάρια που παρουσιάστηκαν στο χθεσινό σχόλιο, πρέπει να αναφέρουμε ότι η σημερινή ημέρα δεν διαψεύδει κανένα από αυτά.

Θα δούμε όμως ποιές προοπτικές δημιουργήθηκαν σήμερα για την επαλήθευση του αισιόδοξου, ανοδικού, σεναρίου.

Ο ΓΔ στηρίχθηκε στον ΑΚΜΟ50 ημερών και μας έδωσε ένα αντιστρεπτικό ανοδικό άσπρο σφυρί, με αρκετά μεγάλη κάτω σκιά, συνοδευόμενο από ικανοποιητικό τζίρο. Μέχρι εδώ όλα είναι θετικά και οι βάσεις για ανοδική κίνηση έχουν μπεί. Αυριο θέλουμε ένα ασπρο κερί, χωρίς ή με μικρές πάνω κάτω σκιές, με άνοιγμα περίπου στο σημερινό κλείσιμο και κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από 1228 μονάδες, που είναι το μέσο του σώματος του μαύρου κεριού της Τρίτης. Όσο πιό ψηλά είναι το αυριανό κλείσιμο και ειδικά αν καλύψει όλο το μαυρο σώμα της Τρίτης (1241 μονάδες) τόσο πιό επιβεβαιωμένη θα είναι η αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Ακόμη και αν συμβούν όλα αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω, για να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το τέλος της διόρθωσης πρέπει να βρεθούμε σε πρώτη φάση πάνω από τις 1256 μονάδες. Τότε θα μπορούμε να υποθέσουμε ότι το διορθωτικό τελείωσε στις 1193 μονάδες (σήμερα) και οτι βρισκόμαστε με μεγάλες πιθανότητες στο κύμα 3 του 5 (το γράφημά μας θα έχει αρίθμηση όπως παρακάτω)

Συμπέρασμα: Η ανοδική αντίδραση που περιμέναμε ήρθε με τρόπο τέτοιο που αφήνει προοπτικές για ανοδική συνέχεια. Μέχρι όμως να επιβεβαιωθεί η αντίδραση και να μετατραπέι σε αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης χρειάζεται μερικές ημέρες και εκπλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Οι πιστοί του ανοδικού σεναρίου που υπήρξαν τολμηροί και άνοιξαν θέσεις σήμερα στα χαμηλά, ίσως να δικαιωθούν για την επιλογή τους πιάνοντας την τάση από την αρχή της. Πρέπει όμως να βρίσκονται σε εγρήγορση μέχρι να εδραιωθεί για να μην εγκλωβιστούν σε περίπτωση συνέχισης της καθοδικής πορείας.