Σχόλιο 29 Νοε / Εβδομάδα 25-29 Νοε

2013-11-29 23:00

Πάρα πολύ καλή η σημερινή κίνηση του ΓΔ με ενίσχυση του όγκου και με συμμετοχή μετοχών στην άνοδο που μέχρι τώρα απλώς παρακολουθούσαν.

Το καλό κλείσιμο προκαλεί προοπτικές  αλλά και υποχρεώσεις για κίνηση πιο ψηλά. Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης έχουμε πεί οτι η κίνηση προς τα πάνω πρέπει να ολοκληρωθεί με νέο υψηλό χωρίς πισωγυρίσματα και όσο πιο ψηλά πάμε τοσο στενεύουν και τα περιθώρια για μικροδιορθώσεις. Για να γίνω πιό συγκεκριμένος την επόμενη εβδομάδα πρέπει να υπερβούμε τις 1202 μονάδες με καλό τζίρο (100+ εκ) ενώ τυχόν πισωγύρισμα πρέπει να είναι το πολύ μέχρι το πάνω όριο του πλαγιοκαθοδικού (1181 τη Δευτέρα) ή την περιοχή που βρίσκεται το γκρούπ των ΑΚΜΟ και της γραμμής τάσης, ωστε να μην μπούμε σε περιπέτειες.

Οι ΑΚΜΟ συνεχίζουν ανοδικά και με μία ακόμη ανοδική ή σταθεροποιητική ημέρα ο ΑΚΜΟ10 θα βρεθεί πάνω από τους άλλους δύο που είναι σημάδι βραχυπρόθεσμης ανοδικής συνέχειας. Μιά ανοδική εβδομάδα θα φέρει τον ΑΚΜΟ20 πάνω από τον ΑΚΜΟ30 που θα σημάνει μεσοπρόθεσμη ανοδική συνέχεια.

Μεγάλη εικόνα GD 29-11 B.jpg (119879)

Το εβδομαδιαίο κερί ήταν ένα πολύ καλό άσπρο σφυρί το οποίο προδιαθέτει για ανοδική συνέχεια με πιθανότητες 60% σύμφωνα με τη στατιστική επαλήθευσή του και σε επίπεδο εβδομαδιαίων κλεισιμάτων σημείωσε νέο υψηλό. Εδώ πρέπει να τονίσω οτι αν η επόμενη εβδομάδα είναι ανοδική και κλείσει ανεξάρτητα από την εβδομαδιαία διακύμανση την ερχόμενη Παρασκευή πάνω από 1202 μονάδες θα έχουμε επιβεβαιωμένο ανοδικό σφυρί που έχει στατιστική επαλήθευση 90%!!!

Μεγάλη εικόνα Week 25 - 29 Noe B.jpg (36,6 kB)

Μικρές αμφιβολίες γεννά η υποχώρηση του ταλαντωτή Elliott ο οποίος για να σηματοδοτήσει λήξη του κύματος 4 που διανύουμε πρέπει να πάρει σύμφωνα με τη θεωρία, τιμή 0 ή τουλάχιστον κατά 90% χαμηλότερη από την κορυφή που σηματοδότησε το κύμα 3. Στην περίπτωσή μας η υποχώρηση είναι 84,8% και αφήνει περιθώρια για καθοδικό γύρισμα αλλά η πιθανότητα αυτή είναι μικρή και εντός ορίων του στατιστικού λάθους.

Μεγάλη εικόνα GD wave 29-11 B.jpg (81106)

Συμπερασματικά τα πάντα κρίνονται από την διάσπαση των 1202 μονάδων και τη διατήρηση πάνω από αυτές την επόμενη εβδομάδα που θα σημάνει την έναρξη του κύματος 5 με στόχους όπως στον παρακάτω πίνακα:

Φυσικά πάνω από 70% επαλήθευση έχουν τα ροζ κελιά (1315 και 1435 μονάδες).