Σχόλιο 4 Δεκ

2013-12-04 19:56

Σήμερα είχαμε μιά συνεδρίαση που κινήθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Ο ΓΔ απείλησε να διασπάσει την στήριξη των 1202 μονάδων και μάλιστα για μερικά λεπτά 2 φορές το κατάφερε σημειώνοντας χαμηλό κατά μία μονάδα χαμηλότερα στις 1201,31 μονάδες. Για ακόμη μία φορά πιέστηκαν οι τράπεζες οι οποίες ανέκαμψαν στις δημοπρασίες αλλά πιέστηκαν και αρκετοί άλλοι τίτλοι καθώς το κόκκινο ήταν διάχυτο σχεδόν σε όλο το ταμπλώ. Θετικό σημείο ο μικρότερος τζίρος ο οποίος είναι ακόμη μικρότερος αν εξαιρέσουμε τα περίπου 20 εκ συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στις δημοπρασίες και αφορούσαν συναλλαγές σε τραπεζικούς και άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.

Τεχνικά ο ΓΔ άντεξε και κρατήθηκε πάνω από την γραμμή των 1202 μονάδων, επιβεβαιώνοντάς την μάλιστα 2 φορές. Το κερί που σχηματίστηκε στις δημοπρασίες είναι ένα μαύρο σφυρί που έχει ανοδική πρόγνωση αλλά όχι τόσο έντονη ωστε να μιλήσουμε με σιγουριά για ανοδική κίνηση από αύριο. Οι ΑΚΜΟ συνεχίζουν ανοδικά, ο ΑΚΜΟ20 βρίσκεται μιά ανάσα κάτω από τον ΑΚΜΟ30 (λιγότερο από μία μονάδα) και με μία ελαφρά ανοδική συνεδρίαση αύριο, θα περάσει πάνω από αυτόν. Παρά τις όποιες αμφιβολίες και ανησυχίες έχουν προκαλέσει οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις, το ανοδικό σενάριο παραμένει ζωντανό αφού ο ΓΔ παρέμεινε τρίτη ημέρα πάνω από τις 1202 μονάδες και μάλιστα επιβεβαίωσε και το επίπεδο αυτό ως στήριξη αφού τελικά έκλεισε 10 μονάδες περίπου ψηλότερα.

Κάθε συνεδρίαση που ο ΓΔ παραμένει πάνω από τις 1202 μονάδες ενισχύει το επίπεδο αυτό ως στήριξη και βάζει βάσεις για κίνηση προς τα πάνω.