Σχόλιο 5 Δεκ

2013-12-05 22:21

Οι χθεσινές δημοπρασίες έσωσαν προσωρινά την παρτίδα, οι σημερινές όμως έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Η διάσπαση λοιπόν των 1202 μονάδων είναι γεγονός και το ανοδικό σενάριο αν και δεν έχει ματαιωθεί χρειάζεται σίγουρα επανεξέταση. Ο σημερινός μικρός τζίρος, το τελικό ποσοστό της πτώσης του ΓΔ και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε αφήνουν περιθώρια στην ανοδική προοπτική του ΓΔ υπό προϋποθέσεις. Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ο ΓΔ να διασπάσει καθοδικά την βραχυπρόθεσμη ανοδική γραμμή στήριξης που σχηματίζει ένα πλαγιοανοδικό κανάλι με μια παράλληλη αυτής που συνδέει τα τελευταία υψηλά (ροζ κανάλι). Διάσπαση αυτού του καναλιού θα οδηγήσει τουλάχιστον στη ζώνη 1110-1125 και ίσως στην κάτω γραμμή του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού που αύριο βρίσκεται στις 1060 μονάδες (μπλε κανάλι). 

Η ιδανική αυριανή κίνηση θα περιελάμβανε μιά συνεδρίαση η οποία θα οδηγούσε το ΓΔ άμεσα πάνω από τις 1202 μονάδες οπότε όλα τα δυσάρεστα σενάρια που έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε θα έπερναν τουλάχιστον αναβολή. Δεν θα ήταν άσχημο εαν προηγηθεί και μια σταθεροποιητική συνεδρίαση πρίν την ανοδική επαναφορά πάνω από τις 1202 μονάδες. Επιμένω στην ανοδική προοπτική και δεν θεωρώ τη διάσπαση οριστική για δύο τεχνικούς λόγους: α) Ο τζίρος τις τελευταίες τρείς συνεδριάσεις είναι διαρκώς μειούμενος και η καθοδική διάσπαση έγινε με το μισό τζίρο από αυτόν της ανοδικής. β) Όπως δεν μας πείθει τεχνικά, να ανεβαίνει ο ΓΔ με συμμετοχή λίγων μετοχών, έτσι και όταν η πτώση προκαλείται με πίεση στις τρείς συστημικές τράπεζες τη ΔΕΗ και τους ΟΠΑΠ,ΟΤΕ και μάλιστα στις δημοπρασίες,  ζητάμε περισσότερες επιβεβαιώσεις για να δώσουμε σήμα εξόδου.

Μεγάλη εικόνα GD 5-12 B.jpg (130700)

Συμπερασματικά: Η καθοδική διάσπαση των 1202 μονάδων είναι γεγονός. Τυχόν θέσεις long  με μόχλευση πρέπει να κλείσουν άν δεν έκλεισαν σήμερα ή τις προηγούμενες ημέρες. Θέσεις long χωρίς μόχλευση πρέπει να επανεκτιμηθούν και να τις διαχειριστούμε ανάλογα με την εξέλιξη των δύο τριών επόμενων ημερών. Δεν υπάρχει σήμα για άνοιγμα short θέσεων.

Από τα σενάρια που έχουν δημοσιευτεί στην ίδια ενότητα δεν ισχύουν τα σενάρια 2 και 3. Προσοχή χρειάζεται το σενάριο 4 και ειδικά η περίπτωση του irregular flat χωρίς να είναι απαραίτητο η υποχώρηση να είναι τόσο μεγάλη όπως περιγράφεται στο σενάριο 

https://greenbull.webnode.gr/news/%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-4-%28complex-correction%29/