Σχόλιο 6 Νοε

2013-11-06 19:42

Η ανοδική αντίδραση που περιμέναμε ήρθε αλλά αντί να ξεκαθαρίσει την εικόνα μας έδωσε μία αμφιλεγόμενη συνεδρίαση.

Το σημερινό άσπρο κερί κάλυψε πάνω από το μισό του χτεσινού μαύρου σώματος δίνοντας έτσι και πιθανότητες βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντιστροφής. Στη βιβλιογραφία συναντάται με τον όρο "διαμπερές" και στατιστικά έχει καλές πιθανότητες ως και 70% να διατηρήσει την ορμή για την επόμενη μέρα.

Επιπλέον επιβεβαιώνεται το κάτω όριο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού από τα δύο τελευταία κεριά και διασπάστηκε ανοδικά η γραμμή στήριξης-αντίστασης των 1145 μονάδων που έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Οριακό κλείσιμο πάνω από τον ΑΚΜΟ20 που για να μιλήσουμε για διάσπαση πρέπει να επιβεβαιωθεί αύριο καθαρά.

Ο τζίρος όχι σπουδαίος αλλά και όχι ασήμαντος

 

 

Η βασική γραμμή λαιμού (neck line 2) διασπάστηκε ανοδικά στη διάρκεια της συνεδρίασης αλλά το κλείσιμο ήταν ακριβώς πάνω της. Αν η πάνω σκιά ήταν μεγαλύτερη θα ήταν εντονότερη και η καθοδική χροιά που θα έδινε στην αυριανή ημέρα αυτός ο σχηματισμός. Τώρα η επιβεβαίωση θα έρθει αύριο, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Η οριακή διάσπαση του ΑΚΜΟ20 με τον ίδιο τρόπο αφήνει και αυτή ανοικτούς λογαριασμούς για αυριο. Ο ΑΚΜΟ10 ημερών που μέχρι πρόσφατα στήριζε τις τιμές έχει πάρει καθοδική πορεία και από αύριο αν δεν διασπαστεί αποφασιστικά θα αρχίσει να ασκεί πίεση προς τα κάτω. Ας δούμε και το διάγραμμα κλεισιμάτων

 

Το συμπέρασμα είναι ότι παραμένουμε εντός του πλαγιοκαθοδικού καναλιού (1133-1195), μπορεί να έχουμε βραχυπρόθεσμη κίνηση προς τα πάνω αλλά σαφείς ενδείξεις λήξης της διόρθωσης δεν εχουν εμφανιστεί.