Σχόλιο 7 Νοε

2013-11-07 21:46

Σήμερα θα προσεγγίσω το θέμα λίγο διαφορετικά

Ας δούμε το γράφημα

Η σημερινή άνοδος μπορεί να ήταν αναμενόμενη άρχισε όμως να μας βάζει σε αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Μέσα σε δύο ημέρες διασπάστηκαν ανοδικά ΑΚΜΟ20 ημερών, neck line2 και ΑΚΜΟ10(έστω και οριακά). Αυτές οι διασπάσεις δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Μένει να πιέζει τις τιμές καθοδικά ο οριακά διασπασθείς ΑΚΜΟ10 ημερών ο οποίος όμως γύρισε και πάλι ανοδικά και η neck line 1 της τοπικής τριπλής κορυφής. Τελευταίο εμπόδιο  το πάνω όριο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού και τα πρόσφατα υψηλά των 1202 μονάδων.

Τα μόνα σύννεφα στον ορίζοντα είναι το μικρότερο σώμα του σημερινού κεριού που αν συνοδευτεί με ένα μικρότερο άσπρο ανοδικό αύριο θα μας δώσει σχηματισμό "επιβράδυνσης" που έχει καθοδική πρόγνωση. Αυτό όμως αύριο θα το ξέρουμε και όχι σήμερα.

Τέλειωσε λοιπόν η διόρθωση; Θα το λέγαμε αν συμφωνούσε μαζί μας και ο MACD (κάτω από το διάγραμμα του ΓΔ)  που μια από τις  βασικές του ιδιότητες είναι να "κόβει" τα ανοδικά pull back μετά από κορυφές.

Συμπέρασμα: Μία ακόμη ανοδική ημέρα χωράει. Δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί κάποιος αξιόπιστος σχηματισμός κεριών ώστε να μπορώ να δώσω ποσοστά συνέχισης ή αντιστροφής. Υπενθυμίζω μόνο οτι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι καθώς ούτε το κανάλι διασπάστηκε ούτε ο MACD γύρισε ανοδικά. Είμαστε σε διόρθωση κύματος 4 και οι αναπηδήσεις ή οι βυθίσεις λίγων συνεδριάσεων είναι αναμενόμενες.