Σχόλιο 9-1

2014-01-09 22:17

Ας δούμε τις επιλεγμένες μετοχές και την συμπεριφορά τους:

ΕΤΕ 

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Μπορεί να αποτελέσει μία από τις μετοχές οδηγούς του ΓΔ αν συνεχίσει την ανοδική του κίνηση χωρίς ενδιάμεση διόρθωση. Βραχυπρόθεσμος στόχος 4,5-4,6

ΜΙΓ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ουδέτερη/Ανοδική – Προοπτική : Πέτυχε τη διάσπαση των ΑΚΜΟ20,30 ημερών και παρέμεινε πάνω από αυτούς στην σημερινή διόρθωσή της. Αν δεν τους διασπάσει πάλι καθοδικά θα κινηθεί προς τον πρώτο στόχο (0,48)

ΜΥΤΙΛ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Διέσπασε την αντίσταση των 6,35 € αλλά δεν συνέχισε δυναμικά. Μία δύο ημέρες μπορεί να παραμείνει σ΄αυτά τα επίπεδα. Μετά θα κινηθεί προς τον επόμενο στόχο των 7€. Επιστροφή κάτω από 6,35 και παραμονή πάνω από μία ημέρα δεν θα είναι για καλό.

ΑΛΦΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ανέτρεψε την προβληματική εικόνα με καθαρή διάσπαση της κατερχόμενης που την ταλαιπωρούσε. Χρειάζεται ακόμη μία ανοδική ημέρα για να υπερβεί την τελευταία αντίσταση (0,71) και να αλλάξει επίπεδο και στόχους (0,80-0,85)

ΟΤΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Καλπάζει και είναι λογικό κάπου να λαχανιάσει και να ξεκουραστεί. Αν δεν το κάνει νωρίτερα θα το κάνει στα 12,5-12,6 € 

ΕΥΡΩΒ

Βραχυπρόθεσμη: Καθοδική-  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Αν δεν αντιδράσει άμεσα θα χαλάσει την μεσοπρόθεσμη εικόνα της και θα μπεί σε περιπέτειες που μπορεί να την οδηγήσουν πάλι στο 0,50. Αν όμως αντιδράσει έχει δυνάμεις να κάνει το 0,60 σε πρώτη φάση.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Αφού η είσοδος 8 εκ νέων μετοχών δεν μπόρεσε να προκαλέσει πιέσεις στην τιμή της μάλλον είναι για αρκετά πιό πάνω. Θα πάρει ανάσα στα 4€. 

ΟΠΑΠ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Κάτι αντίστοιχο με τον ΟΤΕ. Στάση για ξεκούραση στα 12€.

ΙΝΛΟΤ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική– Προοπτική :Δείχνει σημάδια κόπωσης. Έχει δυνάμεις με το κατάλληλο σπρώξιμο από το ΓΔ να φτάσει το πολύ στο 2,25. Εκεί πρέπει να διορθώσει ελαφρά αν πρόκειται να φύγει για το 2,4.

ΕΧΑΕ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική – Προοπτική : Ζορίζεται στα 8,9€. Υπάρχει πιθανότητα βραχυπρόθεσμης αντιστροφής με στόχο τα 8€ όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο. Αν υπερβεί την αντίσταση και βάλει το 9 μπροστά μπορεί να δεί και διψήφιο νούμερο.

ΦΡΛΚ

Βραχυπρόθεσμη: Ανοδική -  Μεσοπρόθεσμη: Ανοδική– Προοπτική : Λαχάνιασε και διέκοψε την τρελή κούρσα ανόδου. Αγοραστές υπάρχουν και ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ψηλότερα. Πιθανόν να επιχειρήσει επιβεβαίωση του επιπέδου των 4,2€ πρίν απογειωθεί και πάλι οπότε μέχρι τα 4,2 δεν εμπνέει ανησυχία.