05-08-2015

2015-08-05 00:04

Πρώτη συνεδρίαση στην οποία η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει μετά το σοκ της Δευτέρας. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό σχόλιο η εικόνα αν εξαιρέσουμε τις τραπεζικές μετοχές δεν είναι τόσο κακή. Οι αγοραστές έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και μάλιστα σε μερικές μετοχές (πχ aegean, motor oil) το σημερινό κλείσιμο ήταν ψηλότερο ακόμη και από αυτό της 26 Ιουνίου που ήταν η τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Στις τραπεζικές μετοχές υπάρχει ακόμη αρκετός όγκος ανεκτέλεστων πωλήσεων (50 εκ στην ΑΛΦΑ, 10 εκ στην ΕΤΕ, 80 εκ στην ΕΥΡΩΒ, 62 εκ στην ΠΕΙΡ) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος όγκος πωλήσεων θα εμφανιστεί και σε χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Είναι αναμενόμενο λοιπόν, μετά την εμφάνιση των αγοραστών σήμερα, να αρχίσει να υποχωρεί και η ένταση των εντολών των πωλήσεων. Προσοχή, αύριο δεν είναι ημέρα αγορών τραπεζικών μετοχών, εκτός ίσως από intraday trading, είναι σίγουρο όμως ότι και οι τράπεζες θα βρούν έστω και προσωρινά ένα επίπεδο ισορροπίας. Η συνέχεια θα κριθεί αργότερα από το μέγεθος και τους όρους της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης είναι νωρίς ακόμη για ασφαλέις εκτιμήσεις και για την ιστορία και μόνο θα αναφέρουμε ότι το σημερινό χαμηλό ήταν αρκετά ψηλότερα από το χθεσινό, το κλείσιμο πάνω από την κατερχόμενη κάτω bollinger που είναι και τα δύο σημάδια ότι η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει. Βραχυπρόθεσμος αντιστρεπτικός σχηματισμός όμως ολοκληρώνεται μόνο με κλείσιμο πάνω από 733 μονάδες που απέχει δυστυχώς αρκετά.

ΥΓ. Δεν δημοσιεύονται ακόμη σχόλια για επιμέρους μετοχές κατι που θα γίνει με την συμπλήρωση 5 χρηματηστηριακών ημερών από την επαναλειτουργία της αγοράς, δηλαδή μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.