06-08-2015

2015-08-06 00:04

Δεύτερη ημέρα αναζήτησης της ισορροπίας της αγοράς και αρκετές μετοχές πλην των τραπεζικών έχουν ήδη δημιουργήσει κάποιους σχηματισμούς κατοχύρωσης του τρέχοντος επιπέδου τιμών.

Το βαρίδι της αγοράς συνεχίζει να είναι ο τραπεζικός κλάδος όπου οι εντολές πωλήσεων συνεχίστηκαν και σήμερα. Ταυτόχρονα όμως φαίνεται πλέον καθαρά ότι κάπου κοντά βρίσκεται και το σημείο ισορροπίας των τραπεζών. Στο χθεσινό σχόλιο είχαμε επισημάνει το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων πωλήσεων στις τραπεζικές μετοχές και την άποψη ότι αυτό θα ανατρεπόταν σε χαμηλότερα επίπεδα. 

Αυτό συνέβη στην ΕΤΕ και στην ΕΥΡΩΒ όπου έκλεισαν με ανεκτέλεστες εντολές αγορών και μάλιστα ενώ στην ΕΤΕ διατηρήθηκε το συναλλακτικό ενδιαφέρον λίγο πάνω από τα 35εκ μετοχές, στην ΕΥΡΩΒ ο όγκος συναλλαγών ήταν 4πλάσιος σε σχέση με χθές και 20πλάσιος!! σε σχέση με τη Δευτέρα.

Δεν έγινε το ίδιο στην ΠΕΙΡ που έκλεισε με ανεκτέλεστες πωλήσεις 27εκ  μετοχών, πάρα τον τριπλασιασμό του όγκου συναλλαγών και στην ΑΛΦΑ που έκλεισε με μεγάλο όγκο ανεκτέλεστων πωλήσεων 106εκ μετοχών και χωρίς να επιτύχει ούτε διπλασιασμό του όγκου συναλλαγών σε σχέση με χθές παρά το νέο -30%. ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ δείχνουν να έχουν λίγο περισσότερο δρόμο για να βρούν τα σημεία ισορροπίας τους. 

Στην τεχνική εικόνα του ΓΔ συνεχίζει ο ΓΔ να κλείνει πάνω από την κάτω Bollinger η οποία όμως κατέρχεται ταχύτατα. Αναμένουμε την δημιουργία ενός σχηματισμού που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για μια προσωρινή ανοδική αντίδραση ωστε να οριοθετήσουμε τεχνικά την κίνηση του ΓΔ και να μπορέσουμε να εντοπίσουμε σημεία εισόδου με καλές πιθανότητες επιτυχίας για βραχυπρόθεσμες ή μεσοπρόθεσμες θέσεις.