07-08-2015

2015-08-06 20:18

Η πρώτη ανοδική ημέρα μετά το άνοιγμα της αγοράς είναι γεγονός και όπως είχα γράψει από την Δευτέρα η αγορά θα έψαχνε το επίπεδο ισορροπίας της εντός της εβδομάδας. Στο χθεσινό σχόλιο είχα τονίσει ότι σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ είχαν αντιστραφεί οι όροι και οι ανεκτέλεστες αγορές στο κλείσιμο έδιναν ανοδική δυναμική για σήμερα ενώ για τις ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ είχε προβλεφθεί ότι είχαν ακόμη λίγο δρόμο για να βρούν τις ισορροπίες τους και έτσι μας έδωσαν τα σημερινά ιστορικά χαμηλά πρίν ανακάμψουν και δώσουν θετικό κλείσιμο.

Σ' αυτά τα επίπεδα οριοθετείται προς το παρόν το επίπεδο ισορροπίας των τραπεζών και του ΓΔ. Τονίζω την έκφραση "προς το παρόν" καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα νέο καθοδικό κύμα την ερχόμενη εβδομάδα, ειδικά αν οι πολιτικές εξελίξεις επιδεινωθούν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή τη φορά θα συμμετέχει και η υπόλοιπη αγορά αλλά οι ημερήσιες διακυμάνσεις θα είναι σαφώς μικρότερες αφού πλέον υπάρχει έστω και "κερδοσκοπικό" αγοραστικό ενδιαφέρον.

Αναμένουμε την αυριανή συνεδρίαση και τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου για να είναι δυνατό να γίνουν πιό ακριβείς εκτιμήσεις και να δημοσιευτούν και σχόλια για επιμέρους μετοχές όπως έχω ήδη δεσμευτεί.