09-04-19

2019-04-09 21:05

Με συνεδρίαση αναμονής συνέχισε σήμερα Τρίτη η αγορά. Οι τιμές στόχοι παραμένουν όπως έχουν αναφερθεί σε προηγούμενο σχόλιο.

Από τις 6 Μαρτίου είχαμε θεωρήσει ως πιθανό στόχο τις 1950 μονάδες για τον FTSE25 όταν αυτός βρισκόταν στις 1837 μονάδες www.greenbull.gr/news/a06-03-19/ και μάλιστα είχαμε πιθανολογήσει και για τον τρόπο αλλά και τις προυποθέσεις που αυτό θα συμβεί. Το σημερινό υψηλό στις 1945 μονάδες αλλά και η εξέλιξη της πορείας της αγοράς ουσιαστικά δικαιώνει την τότε εκτίμησή μας.  

Τις τελευταίες συνεδριάσεις η ανοδική δυναμική παρουσιάζει μια μικρή ανάπαυλα και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις να έρθει και η διόρθωση για την οποία έχουμε ήδη αναφερθεί. Η εκτίμηση αυτή θα ανατραπεί μόνο αν η αγορά αποκτήσει και πάλι την επιθετική ανοδική δυναμική που ανέπτυξε το Φεβρουάριο και τις πρώτες συνεδριάσεις του Απριλίου οπότε και θα έχουμε την ανοδική διάσπαση των 1955 και 774 μονάδων σε FTSE και ΓΔ αντίστοιχα. Μέχρι να συμβεί αυτό, η εμφάνιση μιας διόρθωσης είναι περισσότερο πιθανή.

Ενισχυτικό της άποψης αυτής είναι το γεγονός ότι αρκετές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών έχουν φτάσει σε σημαντικές αντιστάσεις. Ενδεικτικά ας δούμε τα διαγράμματα ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ

Είναι βέβαια απόλυτα κατανοητό ότι πιθανή υπέρβαση των αντιστάσεων αλλάζει εντελώς τα δεδομένα