12-08-15

2015-08-11 19:50

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική ημέρα στο ΓΔ του ΧΑ και από αυτό το σημείο και πέρα θα αρχίσουν τα δύσκολα. Ήδη έχουμε φτάσει κοντά στον πρώτο στόχο (710-720 μονάδες) που έχει τεθεί για την τρέχουσα ανοδική αντίδραση και στην αυριανή συνεδρίαση θα δοθεί η μάχη με τον ΑΚΜΟ20. Αν ξεπεραστεί θα δοθεί παράταση στην ανοδική αντίδραση για μερικές ημέρες ακόμη, αν όχι, θα τεσταριστεί όλη η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση των τελευταίων ημερών.

Η τρέχουσα τεχνική εκτίμηση είναι ότι δεν θα μπορέσει ο ΓΔ να ξεπεράσει τον ΑΚΜΟ20 σε κλείσιμο και ίσως αύριο να είναι η τελευταία ημέρα του τρέχοντος ανοδικού σκέλους. Το ενδιαφέρον μέχρι την Παρασκευή εντοπίζεται στις 677 μονάδες που βρίσκεται αύριο η καλπάζουσα γραμμή τάσης. 

Αν διασπαστεί καθοδικά, ο ΓΔ θα μπει σε νέο καθοδικό σκέλος, με προπτική, από επιστροφή κοντά στα πρόσφατα χαμηλά μέχρι την κατάρευση κοντά στις 550-570 μονάδες. 

Αν δεν διασπαστεί η καλπάζουσα, τότε ο ΓΔ είναι πιθανό να διασπάσει ανοδικά τον ΑΚΜΟ20 και να τεστάρει τον επόμενο στόχο στις 740-750 μονάδες.   

Η παραπάνω εκτίμηση, έρχεται σε αντίθεση με την είδηση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων που κανονικά θα έπρεπε να δημιουργεί κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας στην αγορά. Η τεχνική εικόνα θα μπορούσε να βελτιωθεί με καθαρές ανοδικές διασπάσεις των ΑΚΜΟ20 και 30 ημερών.