22-03-19

2019-03-24 11:13

Σύμφωνα με την πρόβλεψή μας η διορθωτική κίνηση δεν ολοκληρώθηκε στο χαμηλό της τετάρτης και η αγορά συνέχισε καθοδικά επιτυγχάνοντας νέο τοπικό χαμηλό. Η κίνηση αυτή δεν ανατρέπει τα δεδομένα. Φέρνει πιο κοντά το "ξεκαθάρισμα" της εικόνας για το αν πρόκειται για διόρθωση χαμηλότερου επιπέδου ή για μεσοπρόθεσμη διορθωτική κίνηση που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Δεδομένου ότι στη μεσοπρόθεσμη εικόνα δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή καθώς η διόρθωση εξελίσσεται ομαλά θα δούμε παρακάτω μια λίαν βραχυπρόθεσμη ανάλυση που βοηθά στο ξεκαθάρισμα του είδους της διόρθωσης.

Περίπτωση 1η: Η ανοδική κίνηση συνεχίζεται και η τρέχουσα διόρθωση είναι εσωτερικό κύμα 2 του 5 μεγαλύτερου επιπέδου (μπλε αρίθμηση)

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα η αρχική μας εκτίμηση ήταν ότι το πέρας αυτής της διόρθωσης θα ήταν στις 705 μονάδες. Με βάση την εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας η τυπική εξέλιξη αναμένουμε να είναι: 

Χαμηλό την Τρίτη 26/3 όχι κάτω από τις 702 μονάδες και κλείσιμο όχι κάτω από 707 μονάδες. Αυτό θα αποτελέσει ένδειξη τερματισμού της διόρθωσης. 

Αν το κλείσιμο βρεθεί πάνω από τις 714,5 μονάδες θα έχουμε ισχυρή ένδειξη ότι η βραχυπρόθεσμη τάση έχει αντιστραφεί ανοδικά. Στόχος σε αυτή την περίπτωση θα είναι οι 731 μονάδες ενώ στη συνέχεια θα εξετάσουμε και την πιο μεσοπρόθεσμη πορεία του ΓΔ.

Σε περίπτωση συνέχισης κάτω από τις 700 μονάδες η 1η περίπτωση δεν ακυρώνεται (αυτό συμβαίνει κάτω από τις 689 μονάδες) αλλά κερδίζει τις περισσότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης η παρακάτω περίπτωση 2 και η τεχνική εικόνα περιπλέκεται αρκετά.

Περίπτωση 2η: H ανοδική κίνηση ολοκληρώθηκε στις 731 μονάδες και η διόρθωση είναι κύμα 4 με στόχο την περιοχή 680-700 μονάδες (κόκκινη αρίθμηση

Ο εσωτερικός κυματισμός και η προσδοκία φαίνονται παρακάτω:

Περίπτωση 2Α

Αν πρόκειται για τυπικό zig-zag (5-3-5) (περίπτωση 2Α) την Τετάρτη 27/3 αναμένεται χαμηλό στην περιοχή των 688 μονάδων (κύμα 3) ενώ το πρώτο σκέλος της διόρθωσης θα ολοκληρωθεί στην περιοχή 680-690 μονάδων με μορφή 5 κυμμάτων. Στην περίπτωση αυτή ίσως η κίνηση όλου του κύματος 4 επεκταθεί μέχρι τις 665-670 μονάδες (10-15 μονάδες χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση).   

Περίπτωση 2Β

Αν πρόκειται για διόρθωση τύπου flat (περίπτωση 2Β) τότε το πέρας του πρώτου σκέλους της διόρθωσης αναμένεται στην περιοχή των 689-700 μονάδων. Στο ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να ξεκαθαρίσουμε ποιά από τις δύο γενικές περιπτώσεις (1η ή 2η - κόκκινη ή μπλε) βρίσκεται σε ισχύ.