29-03-19

2019-03-30 21:26

H κίνηση της αγοράς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η οποία ήταν καθαρά διορθωτική δεν άλλαξε κάτι στην μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα. Το πιθανότερο σενάριο παραμένει το ανοδικό χωρίς τροποποιήσεις όπως εμφανίζεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί με σιγουριά είναι αν το κύμα 3 (μπλε) του 1 (πράσινο) έχει ολοκληρωθεί ή συνεχίζεται. Τις παραμέτρους που θα μας δώσουν την απάντηση βλέπουμε στο παρακάτω διάγραμμα.

Στο διάγραμμα εμφανίζονται δύο εκδοχές η μπλέ και η κόκκινη.

Με την κόκκινη εκδοχή το κύμα 3 (μεγάλο κόκκινο σε αυτό το διάγραμμα) έχει ολοκληρωθεί και βρισκεται σε εξέλιξη το διορθωτικό κυμα 4. Ο στόχος του κύματος αυτού βρίσκεται στις 680-700 μονάδες.

Με την μπλε εκδοχή το κύμα 3 (μεγάλο κόκκινο) δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα 5 (μικρό κόκκινο) και συγκεκριμένα το εσωτερικό κύμα 3 (μπλε) αυτού.

Στο διάγραμμα φαίνονται κάποια κρίσιμα επίπεδα που πρέπει να δούμε πως επηρεάζουν την εξέλιξη. 

731 μονάδες: Η υπέρβαση αυτού του επιπέδου ακυρώνει την κόκκινη εκδοχή οπότε ενεργοποιείται ανοδικός στόχος προς τις 750 ή 770 μονάδες.

723 μονάδες: Η υπέρβαση αυτού του επιπέδου αυξάνει τις πιθανότητες της μπλε εκδοχής.

706 μονάδες: Η καθοδική διάσπαση αυτού του επιπέδου αυξάνει τις πιθανότητες της κόκκινης εκδοχής.

689 μονάδες: Η καθοδική διάσπαση αυτού του επιπέδου απλά επιβεβαιώνει αυτό που θα είναι φανερό αν ο ΓΔ φτάσει μέχρι εκεί. Ακυρώνεται η μπλέ εκδοχή.

Στην παρούσα φάση φαίνεται πιό κοντά η ανοδική συνέχεια κάτι που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με διάσπαση των 731 μονάδων στις επόμενες 1-3 συνεδριάσεις.